用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人in左樂基,可否分享下?
go

有無人in左樂基,可否分享下? [複製鏈接]

如題

3    0    0    0

我女IN左沙田樂基...NO WARM UP TIME, 一入去登記左就帶你入課室...先安排你坐一張大枱有2籃好舊既MEGA BLOCK同吾知乜黎既比你砌下野,,,老師會遠距離觀察你同小朋友(小朋友同父母一齊坐)....大約3-4分鐘到老師叫你去一張細枱到開始INTERVIEW....

比圖問你小朋友係乜, 砌PUZZLE(4塊), 問你乜名, 問家長乜人湊小朋友, 平時去边多, 都係D好簡單既野...

我個日IN 樂基係無乜人去, 全程十分鐘都吾洗就走得...

引用:我女IN左沙田樂基...NO+WARM+UP+TIME,+一入

原帖由 sibylyau 於 14-12-05 發表
我女IN左沙田樂基...NO WARM UP TIME, 一入去登記左就帶你入課室...先安排你坐一張大枱有2籃好舊既MEGA BLO ...
九龍塘k1完全唔同喎

回覆:creama 的帖子

無乜人講,大家覺得點?

引用:我女IN左沙田樂基...NO+WARM+UP+TIME,+一入

原帖由 sibylyau 於 14-12-05 發表
我女IN左沙田樂基...NO WARM UP TIME, 一入去登記左就帶你入課室...先安排你坐一張大枱有2籃好舊既MEGA BLO ...
個砌圖好難

回覆:有無人in左樂基,可否分享下?

係呀!我大人都唔識啦!抽象pig黎架。之前叫小朋玩lego係睇佢地有無一齊玩,個老師走過黎叫佢地一齊玩,小朋友們交換玩具後,老師同第二個老師話交換左啦可以interview啦!

elaineli1110 發表於 14-12-7 11:29
係呀!我大人都唔識啦!抽象pig黎架。之前叫小朋玩lego係睇佢地有無一齊玩,個老師走過黎叫佢地一齊玩,小 ...
我當時無其他小朋友,吾知係咪多人撞期吾in樂基

Kln Tong 是 group in

好奇怪, 我記得報英粵寫明是用英文或廣東話面試的, 但結果主要是普通話IN, ....大家係咪咁?定我記錯?

回覆 BeiBeiBeiBei 的帖子

me 2

回覆 Cocc 的帖子

真怪! 咁一係唔好咁寫明啦, 寫完又唔係O個樣O野! IN完感覺麻麻!

回覆:BeiBeiBeiBei 的帖子

同小朋友玩積木我當係warm up了。

我報英粵,是廣東話in, 老師都算有耐性。個4格砌圖唔難呀,最難係比3張 card你,又唔叫你記住card上是什麼物件,之後無啦啦抽走一張咭,再問你老師抽走左邊張,冇心理準備佢問呢d,考記性。

引用:Quote:原帖由+sibylyau+於+14-12-05+發表我

原帖由 ddddssss 於 14-12-06 發表
九龍塘k1完全唔同喎
九龍塘樂基:成8,9個家長同小朋友一齊入去group in,輪流答問題做指令,連家長都要輪流答問題,但好似流於表面,個個答類似答案,唔可以深入了解到小朋友。而第一個task要家長揀一張孩子最喜歡的玩具的相片,之後小朋友再揀番實物玩具,雖然大家都揀左相同的玩具,但佢拎住至愛的車仔,唔願放低,唔願做之後接住落黎的指令。我心裡後悔早知唔比拎起架車唔比佢見到啦,是次面試又失敗了

D 名幼嘅面試都好難......估佢唔到考乜.
‹ 上一主題|下一主題