用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日in完九龍塘樂基的in成點?
樓主: chantecaille
go

今日in完九龍塘樂基的in成點? [複製鏈接]

回覆:chantecaille 的帖子

係lor, 朋友in K1, 都係gp in, 同n 一齊ja ma...梗係知情先講ga la

回覆:今日in完九龍塘樂基的in成點?

下?原來k同n一齊in噤搞笑?

引用:Quote:chantecaille+發表於+14-12-5+12:29+

引用:係lor,+朋友in+K1,+都係gp+in,+同n+一齊ja+

引用:Quote:原帖由+Carib+於+14-12-06+發表係lor

原帖由 chantecaille 於 14-12-06 發表
咪就係!唔通亂up咩

我地in個時段又唔太差喎…… 由門口到入去in前後都只等了十五分鐘左右…… 可能係一D時段問題?

其實我大仔當年都是無背景入的。我之前聽街D流傳話要識人先入到,我都好擔心…… 最後都好彩入到,我地都好感恩!還有我都問過唔少同學仔媽媽,都是冇背景喎……

大家唔好禁擔心啦,祝你地都可能如意以常,考得到!

引用:我地in個時段又唔太差喎……+由門口到入去i

回覆:lorettalmw 的帖子

咁lorettalmw你仔仔當年interview in 成點,係咪4好懷做日麗啲task嘅呢?

引用:我地in個時段又唔太差喎……+由門口到入去i

原帖由 lorettalmw 於 14-12-06 發表
我地in個時段又唔太差喎…… 由門口到入去in前後都只等了十五分鐘左右…… 可能係一D時段問題?

其實我大 ...
你小朋友好叻叻呀👍...讀得開心嗎?我覺得d 老師好nice, 校園生活應該好enjoy..

其實坊間真係成日傳要有關係,我都唔明點解!我小朋友由n 班讀到完晒個k3,D同學绝大部份都係冇背景,(當然明星我唔知la)明白作為家長的憂心,但始終學校细,收生有限,對於自覺考唔到嘅家長,自然傾向信傳聞。不過要對自己小朋友有信心,结果未必如你地所想,可能不是自覺表現差就一定唔收呢。又或者有另一所更適合小朋友的幼稚園取錄,當年我亦是n冇人事考入!加油吧,遊戲剛開始。不然的話,你們考小學會更氣餒。😙😙😙

回覆:junyi 的帖子

多謝讀緊HKPS嘅媽媽你哋嘅鼓勵! 而家先係PN 條路重有好長真係要放開心情。
我仔有幸做成group為一一個男仔,啲女仔真係叻好多!會跟住老師跳舞,又有笑容,呀仔就俾老師開音樂時電腦個screen隻大象吸引住走咗去冇跳

Anyways 我覺得啲老師repeat咗咁多場都重咁好笑容都幾nice。雖然陪跑但堂pg都叫好玩

引用:多謝讀緊HKPS嘅媽媽你哋嘅鼓勵!+而家先係PN

我大仔當年in得可以啦,好彩還算做得到D嘢。
佢E家真係讀得非常開心!佢成日返來話D老師好好,又成日笑微微禁唱返學校D歌
我見佢好似無物壓力禁學到好多野…… 有唔少同學仔媽媽都禁講。
都好明白大家心情…… 大家努力呀!

回覆:今日in完九龍塘樂基的in成點

我都好想入到hkps, 但實在太多人爭太少位啦

我地都好喜歡HKPS, 始終少位而小女又唔係好outstanding 果批, 至在見識下參與下, 有幸入倒就當bonus lor..平常心平常心..

我仔仔星期6 IN,我都覺得安排還可以,因真係好多人,好難咁完善~
我地 TICK 中文 IN,但等左都幾耐先安排到,但到入課室,又係外藉老師IN。都好似唔知同 internatonal 有咩分別~
我果 GROUP D 小朋友,有D細到行都未識行。而我仔仔係大B,所以可以話係特出到暈~全程自己坐,做哂D tasks, 跳舞果 part 仲自己彈出去跳~
間離媽媽都細聲同我講,你個仔好叻,得佢坐度~原來佢BB細足我果個 10 個月!!其他BB 有全程哭的,有爬的,有抱的~

但我都覺得佢未必入唔到,因D老師 好似都無物 mark 底,靠 feel 咁~

回覆:今日in完九龍塘樂基的in成 ...

係咪有mark低就大機會入到?

drexler22 發表於 14-12-8 11:31
係咪有mark低就大機會入到?
其實一group都未必收到一個,我估要老師有mark或者開口讚個小朋機會就大。我見有老師開口讚個小朋友做得好,個樣又幾精叻。

Pn 個班直上k1,剩返都唔知有冇40個位比街外, 仲有識人留位(no offense) , 如果以5千人in k1黎講 入到既真係好難得

所以我都無期望(雖然阿B in 得幾好 又比老師mark 低寫野)

回覆:今日in完九龍塘樂基的in成點

全級先得90幾個位。有20個位都偷笑la

‹ 上一主題|下一主題