用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日放棄綠茵浪澄PN下午班,我有無做錯呢 ...
樓主: alanjordan
go

今日放棄綠茵浪澄PN下午班,我有無做錯呢 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+greencircle+於+14-12-24+發

原帖由 twk005 於 14-12-24 發表
你係咪同呢間學校有仇?我唔知你點解甘講,以我所知6千幾係全包宴
全包宴又點?乜呢度只可以讚唔可以比負面評語嗎?
我反而覺得你媒味甚濃囉!

引用:可以分享吓點解咁失望嗎?小朋友仲讀梗?tha

原帖由 baby_broderick 於 14-12-24 發表
可以分享吓點解咁失望嗎?小朋友仲讀梗?thanks
小朋友返學係播電腦,老師喺度各自傾計,行政非常混亂,開學1個月已轉第2個老師,聽其他家長講佢地嗰班都係咁,我小朋友已退學,我實在唔想其他家長中伏

回覆:greencircle 的帖子

肯定吹水。佢係全包的。
如果唔係,post d 證據唔該

引用:Quote:原帖由+twk005+於+14-12-24+發表你係

原帖由 greencircle 於 15-01-24 發表
全包宴又點?乜呢度只可以讚唔可以比負面評語嗎?
我反而覺得你媒味甚濃囉!

...
私文人唔駛撩交鬧嘅,有證據咪攞出來等全港人幫你評理囉

引用:肯定吹水。佢係全包的。 如果唔係,post+d+

原帖由 jk121299 於 15-01-24 發表
肯定吹水。佢係全包的。
如果唔係,post d 證據唔該
全包關行政混亂,老師校長無教學熱誠,有咩關係?
算吧啦,你小朋友讀呢間嗎?你講野咁粗鄙嘅

引用:Quote:原帖由+greencircle+於+15-01-24+發

原帖由 twk005 於 15-01-25 發表
私文人唔駛撩交鬧嘅,有證據咪攞出來等全港人幫你評理囉
邊個得閒同你撩交鬧?
我講出呢間學校不濟嘅地方要比你道德審判嗎?真好笑!
反正我實話實說,明眼人一睇,就知邊個人邊個鬼,打手如果可以專業啲就好喇

回覆:今日放棄綠茵浪澄PN下午班,我有無做錯呢

我會繼續push呢個post,令所有人知道呢間學校有幾亂,錢,係其次,將自己小朋友放喺嗰度讀書先係最大擔心,我親身經歷,小朋友亦已退學,間學校連好基本嘅野都混亂非洲,如接送安排,如功課安排,我覺得太恐怖
唔駛錢都唔會讀

please share more, thx!

我係用家,行政有d亂我亦覺得,好多學校行政都係一樣剮,我覺得⋯ 咩老師上課頃計,咩上課播電腦,咩老師流失高,咩接送好大問題,呢d我都未見到,我bb好鍾意返學,學到好多嘢。唱歌仔,英文,普通話都唔錯。我都好想問呢位媽媽,上課頃計,播電腦真係你睇到?你bb同你講?一般上課係我d睇唔到喔?我覺得每個學校多少都係有d問題嗝。

唔駛咁勞氣, 其實有好多人看到在#15說 "6千幾蚊學費未計雜費,完全不值" 覺得疑惑而已, 間學校有的缺點是親身經歷當然可以開心SHARE, 但係就唔係唔鍾意佢就可以安啲罪名俾佢既...

引用:Quote:原帖由+jk121299+於+15-01-24+發表肯

原帖由 greencircle 於 15-01-25 發表
全包關行政混亂,老師校長無教學熱誠,有咩關係?
算吧啦,你小朋友讀呢間嗎?你講野咁粗鄙嘅

...
而家個個都問緊你,除了6千幾,仲有乜雜費,唔該你有少少禮貌,唔好講東講西扯開話題。好心,唔好比機會人地誤以為你係度瓜瓜嘈,講野一大堆,但無point

引用:Quote:原帖由+greencircle+於+15-01-25+發

而家個個都問緊你,除了6千幾,仲有乜雜費,唔該你有少少禮貌,唔好講東講西扯開話題。好心,唔好比機會人 ...
邊個瓜瓜嘈我估明眼人一睇就知邊個係媒

引用:我係用家,行政有d亂我亦覺得,好多學校行

原帖由 holidayhwx 於 15-01-25 發表
我係用家,行政有d亂我亦覺得,好多學校行政都係一樣剮,我覺得⋯ 咩老師上課頃計,咩上課播電腦,咩老師流 ...
我想講,除左小朋友自己講之外,我亦識得辭左職嘅老師,我嘅經驗之談,幹嗎要被你文革式批鬥?況且,公道自在人心,我唔怕你地啲媒的,我要更多家長知道,呢間學校嘅不濟
對比起同區其他幼兒幼稚園,呢間學校我真係覺得係好差,表面功夫同實際情況,我諗大家要張開眼睛看

引用:Quote:原帖由+twk005+於+15-01-25+發表而家

邊個瓜瓜嘈我估明眼人一睇就知邊個係媒
咪就係你囉,講來講去,你就係無料無guts講仲有乜雜費,有料就講出d實質野。最憎嗰d有目的,無料扮有料去抹黑人的新account

引用:我係用家,行政有d亂我亦覺得,好多學校行

原帖由 holidayhwx 於 15-01-25 發表
我係用家,行政有d亂我亦覺得,好多學校行政都係一樣剮,我覺得⋯ 咩老師上課頃計,咩上課播電腦,咩老師流 ...
如果連行政都咁混亂,交左野話無交,接左小朋友話無接,個個老師發生事時講嘅野係不同嘅故事,校長唔知老師嘅問題,置身事外,咁樣有無問題?作為教育工作者,熱誠係好緊要,老師放學生去玩時,2個都企喺度Q埋雙手吹水,完全唔理啲小朋友,咁都叫好?
公道啲講,我覺得呢間似business多過幼稚園,完全唔合格
我知我咁講實惹來你地啲媒圍攻,不過我講嘅野全部係事實,夠膽可以去校長度verify下,人在做天在看,小朋友返學就自生自滅般,可憐

引用:Quote:原帖由+greencircle+於+15-01-25+發

咪就係你囉,講來講去,你就係無料無guts講仲有乜雜費,有料就講出d實質野。最憎嗰d有目的,無料扮有料去抹 ...
我無必要要抹黑,算吧啦,哈哈,一間好嘅辦學機構係唔會需要有媒,我講嘅,全部屬實,你繼續回我仲好,多啲人睇到呢個post

引用:Quote:原帖由+holidayhwx+於+15-01-25+發表

如果連行政都咁混亂,交左野話無交,接左小朋友話無接,個個老師發生事時講嘅野係不同嘅故事,校長唔知老師 ...
你形容嘅,都係局内人多過似家長,家長係唔會知校内甘詳細嘅情況㗎,你收手啦,教育界的職員!

你形容嘅,都係局内人多過似家長,家長係唔會知校内甘詳細嘅情況㗎,你收手啦,教育界的職員!

...
你唔駛咁講野,我係學生家長,你司馬昭之心路人皆見,你越辯只會讓人看清呢間學校有幾黑暗混亂,收手嘅應該係你

...
仲有,如果你屈我係教育界職員,如非是實,已構成誹謗,文責自負

喔 咁我只能講可能你遇到既情況係咁樣,我好少少⋯  每個班老師唔同剮

‹ 上一主題|下一主題