用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 best concept vs infinity
go

best concept vs infinity [複製鏈接]

家長可分享嗎?
另外infinity比較商業化嗎?best concept一開始就與家長分開上課,infinity就陪上課先。邊樣好d呢。infinity一歲就可上,小朋友handle到嗎?thanks.

0    0    0    0

infinity 和 bc的pg我也上過, 但到大班我就只上過bc. 我不知infinity現在如何, 不竟我的孩子離開蒙幼已兩年, 但當時來說, 不講地方和hardware的話, bc個人覺得比較好, 認真得來有愛心.  老板係真正熱充蒙氏 (佢好似有其他野做, 唔係靠bc搵錢的), 唔係當生意咁run bc, 係香港地可以話係絕無僅有.  所以佢做得幾好, 都唔 care 發大佢來做.  你見其他學校, 間間都係越做越大.  越做越大通常都有問題, 如師資上就唔可以咁揀擇, 亦唔可以同家長交流咁多.  如果當時bc校長肯開小學, 我真係會考慮. 真係非常欣賞佢地, 真真正正用心辦學, 係香港呢個咁功利的社會真係好少有.

Bambino Montessori Home都好好架

Infinity Children俾人感覺好串和無愛心,你可以約見感受下

Bambino Montessori Home 是不是 Ms. Ellen那間?  她以前是我個仔在BC的老師.

elmostoney 發表於 14-12-8 22:15
Bambino Montessori Home 是不是 Ms. Ellen那間?  她以前是我個仔在BC的老師.
是呀,Ms Ellen以前在Best Concept教
‹ 上一主題|下一主題