用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 13年12月細B PN選擇真的好少
go

13年12月細B PN選擇真的好少

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2589680
參考咗這位JM的POST,看來12月細B九龍區,只得英藝,方方同明慧揀。

不知有無九龍區家長可share下有無報咗邊間PN有Offer呢?謝謝!

回覆:13年12月細B PN選擇真的好少

細B要搵新校比較大機會,奧基、西九靈糧都收細B的,我女都係細B現在讀緊奧基pn ,我覺得學校好好,老師姨姨好有愛心,有indoor and outdoor playground ,又有語境,見到k1,k2學生已經能夠用流利英文同老師交談,估唔到連姨姨都識英文,有咁嘅語境學費又合理

回覆 maomaofafa 的帖子

其實仲有九龍塘迦南、朗思

引用:+http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mo

多謝bibi0531同purin18,我會睇睇。 superwoman1212,SORRY對港島區不太清楚,謝謝!

回覆 bibi0531 的帖子

你會在奧基真上K1 嗎?
如果只讀PN, 之後轉回學券校, 是否好浪費?

回覆:maomaofafa 的帖子

Long beach greenfield 都收好多細B

引用:回覆+bibi0531+的帖子 你會在奧基真上K1+

原帖由 piggymonkey 於 14-12-05 發表
回覆 bibi0531 的帖子

你會在奧基真上K1 嗎?
本來都諗住直升,但又收到一個更好嘅offer,所以仲諗緊,但又好唔捨得奧基,1516中⋯
其實我覺得K1轉番學券都會浪費咗N班D錢㗎!

回覆:bibi0531 的帖子

我女12月,而家足2歲想揾n 班插,但出面all full,  係得奥基可能仲有下午位,而且可以安排到校車,我其實一心諗住k1-k3 學券校,而且都已經有k1 offer 在手,因為我有2個小朋友,真係負擔唔到非學券。但又唔想呢半年係屋企吽,如果只讀半年pn,  好似好嘥錢

引用:我女12月,而家足2歲想揾n+班插,但出面all

原帖由 piggymonkey 於 14-12-06 發表
我女12月,而家足2歲想揾n 班插,但出面all full,  係得奥基可能仲有下午位,而且可以安排到校車,我其實一 ...
你女12月B,好贊成下年讀K1?

so far applied 學之園,耀中,york,man habit,zenith,tutor time,太子明慧,joyful,奧基,方方,nobel preschool,LB Greenfiend,救世軍幼兒學校荔枝角...... 暫得zenith,LB同奧基IN咗,zenith備取生,LB同奧基未有消息...... 絕望中,可能出年直接apply K or PN

引用:細B要搵新校比較大機會,奧基、西九靈糧都

原帖由 bibi0531 於 14-12-04 發表
細B要搵新校比較大機會,奧基、西九靈糧都收細B的,我女都係細B現在讀緊奧基pn ,我覺得學校好好,老師姨姨 ...
我個囝囝都係細b,出年讀奧基n班。睇完你依個用家的說話,我安心好多。我想問下special pg係咪都有教小朋友嘢,定係只係返去玩?

引用:Quote:原帖由+bibi0531+於+14-12-04+發表細

原帖由 stz_1001 於 14-12-13 發表
我個囝囝都係細b,出年讀奧基n班。睇完你依個用家的說話,我安心好多。我想問下special pg係咪都有教小朋友 ...
Special pg學既嘢同N一樣,只是未夠兩歲唔可以叫N班同埋要大人陪

引用:Quote:原帖由+stz_1001+於+14-12-13+發表我

原帖由 bibi0531 於 14-12-13 發表
Special pg學既嘢同N一樣,只是未夠兩歲唔可以叫N班同埋要大人陪
禁佢1n班大概會教咩呀?

回覆:13年12月細B PN選擇真的好少

有long beech greenfield 同奥基 offer.. 請教邊間較好? 爬文奥基較新較平, 有outdoor,greenfield多升上國際學校.... 家較近greenfield,迷惘中......