用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍民生
樓主: hilouisll
go

九龍民生 [複製鏈接]

引用:Me2,+民生有offer,+宜家讀緊n班就可以不交

原帖由 helenmelody 於 14-12-04 發表
Me2, 民生有offer, 宜家讀緊n班就可以不交留位費。
我個仔讀緊果間11月中已要交留位費,交左3日,就收到另一間幼稚園offer

回覆:sleepyan 的帖子

我都好緊湊,星期六中午前,要交讀緊n班的留位費。如果民生的信遲,無offer, 就要先留位買個保險。

引用:我都好緊湊,星期六中午前,要交讀緊n班的

原帖由 helenmelody 於 14-12-05 發表
我都好緊湊,星期六中午前,要交讀緊n班的留位費。如果民生的信遲,無offer, 就要先留位買個保險。

...
你決定左民生有offer就會讀?可否分享下除左有小學back up,。民生有咩其他好?thx

引用:Quote:原帖由+helenmelody+於+14-12-05+發

原帖由 fathaha 於 14-12-05 發表
你決定左民生有offer就會讀?可否分享下除左有小學back up,。民生有咩其他好?thx

...
對龍B來說,小學backup已經係最重要了,而且民幼有10幾個NET,語境應該不錯……

引用:我都好緊湊,星期六中午前,要交讀緊n班的

...
我囡間N好似1月才交留位費……希望你成功得到民生offer!

回覆:hilouisll 的帖子

多謝你!樓上講得啱,有小學back up好吸引,見大家今年找k1學位競爭咁大就知三年後會掂。
另外民生語境好,因無學券,net英文及普通話時間足夠,用家口碑好好,德育也不錯。同事仔仔現讀k2, 非常滿意。面試時老師都友善,見幫手的童軍都好純品有禮貌,對學校感覺好好。

引用:多謝你!樓上講得啱,有小學back+up好吸引

多謝你!樓上講得啱,有小學back up好吸引,見大家今年找k1學位競爭咁大就知三年後會掂。
另外民生語境好, ...
贊成。係個日in完,佢地幫手啲童軍真係個個都好好,好nice。見到我個仔,佢地好細心望到個label個名,會講byebye嵐嵐。同小朋友give me five比我感覺真係好好

agree!
另外好鍾意佢地D 課室光線充足又多窗, 好舒服, D 童軍又好乖巧同對所有黎in 既小朋友好開心....  

但in 得唔好, 阿仔唔係好專心... 因為外國人老師in......

引用:多謝你!樓上講得啱,有小學back+up好吸引

另外民生語境好, ...
我去親面試如果見有高年班學生幫手一定借d意同佢地傾計。見民生同培正當日,我就同呢兩間D童軍傾計,兩間的小朋友好乖好有禮貌,仲答得好大體添,所以兩間學校的印象都好好呀!

回覆:wing421 的帖子

每次面試,我都覺得每家學校的氣氛,磁場都不同的,借機會感受下幾好。

回覆:九龍民生

好希望明天可收到信或網頁check到……

引用:Quote:原帖由+fishstoneb+於+14-12-04+發表

原帖由 hedhed 於 14-12-04 發表
捱下捱下都捱左咁多日喇,唔爭在星期一啦共勉之⋯ 宜家真係好有暗戀,噯昧果種感覺⋯ 我女果日in 得 ...

我就好似迫阿囡去相睇咁,只要有人要就得la..  不過她好似唔多like .... '相睇'時表現唔好....對方又都無咩意思咁...  不過一日未拒絕一日都還有一絲希望... 希望阿囡搵到Mr right school...
不過已食咗幾次檸檬..
睇黎父母真係長憂99..

bubibbu 發表於 14-12-5 12:04
我就好似迫阿囡去相睇咁,只要有人要就得la..  不過她好似唔多like .... '相睇'時表現唔好.. ...
Ha...ha...放心啦!小龍女一定嫁得出!

Me2

回覆:helenmelody 的帖子

明天仲要去民生pg。心情更複雜

預祝各位好運! 舊年我同你地抱住同樣心情!

引用:明天仲要去民生pg。心情更複雜 +

原帖由 mamatb 於 14-12-05 發表
明天仲要去民生pg。心情更複雜
返pg會唔會機會大d?

引用:預祝各位好運!+舊年我同你地抱住同樣心情!

原帖由 PrettyPC 於 14-12-05 發表
預祝各位好運! 舊年我同你地抱住同樣心情!
d時間好難過……

回覆:九龍民生

聽日大家收到信,記得上來報告好消息!

時間好難過 x 2

希望大家都有好消息!

‹ 上一主題|下一主題