用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望offer
樓主: Victorwang
go

聖若望offer [複製鏈接]

引用:我大仔由PN喺SJC讀到而家,細仔PN讀迦南,

原帖由 taptap83 於 14-12-07 發表
我大仔由PN喺SJC讀到而家,細仔PN讀迦南,可以俾少少意見。

我覺得SJC係一間好學校,英文語境好,我都幾滿 ...
thanks for sharing

回覆 taptap83 的帖子

Taptap83

我想問吓SJC一年有D乜野活動? 會唔會去參觀唔同嘅機構?

引用:Quote:原帖由+siumugtwins+於+14-12-05+發

原帖由 arielxying 於 14-12-07 發表
sjc 無中學ga ....得小學
係喎無中學,搞錯咗添……

引用:SJC同崇真國際又真係難揀喎,兩間比較相似

原帖由 siumugtwins 於 14-12-05 發表
SJC同崇真國際又真係難揀喎,兩間比較相似的學術型學校,感覺崇真比較進取,教學資源好似好啲,但升小屬深 ...
請問咩意思?小學校網唔係跟住址?而係跟幼稚園本身讀邊區,派位就派返邊區?請指引。

引用:Quote:原帖由+siumugtwins+於+14-12-05+發

原帖由 arielxying 於 14-12-07 發表
升小同幼稚園地區無關係.....升小自行同派位係關自己住扯+計分(自行)+ 運氣(派位大抽獎時,不過排位都好重 ...
好似升中先跟小學校址有關?

引用:Quote:原帖由+sis44444+於+14-12-04+發表i+

原帖由 juemilia 於 14-12-05 發表
with native ascents????  你都好好彩,撞到咁多native ascents 老師,全部既班主任都係local 老師,net係T ...
請分享邊間九龍塘幼稚園所有net都係英國人或白人? 有邊間冇abc, indian甚至菲律賓既net ? 我行入去金巴倫道某間好出名的幼稚園,肉眼所見的net全部都係indian。我知道的只有一間英藝。

引用:Quote:原帖由+sis44444+於+14-12-04+發表i+

原帖由 juemilia 於 14-12-05 發表
with native ascents????  你都好好彩,撞到咁多native ascents 老師,全部既班主任都係local 老師,net係T ...
其實所謂TA的net都係全程3個鐘在課室同小朋友一齊,佢地都係同英文同小朋友溝通的

學校每年都有敬老籌款日同學校旅行,我仔PN同K1冇出去參觀其他機構,K2開始先有,黎梗會參觀益力多廠同沙田交通安全城。

Lockheart 發表於 14-12-9 07:00
好似升中先跟小學校址有關?
YES

回覆 gg33 的帖子

其實SJC 聽落都幾好丫, 咁中文方面是否真係唔太夠呢? 每日大概幾多樣功課? 中英比例 及 課本是自制教材 還是都是方間用的教材?

引用:Quote:原帖由+juemilia+於+14-12-05+發表wi

原帖由 gg33 於 14-12-09 發表
請分享邊間九龍塘幼稚園所有net都係英國人或白人? 有邊間冇abc, indian甚至菲律賓既net ? 我行入去金巴倫 ...
你可以看回我原文,我不是指net 唔夠"白",我係指sjc要local既幼師都用英文授課,而本地幼師既英文程度真係唔係咁好,所以我先咁講。我明白大家take左,或者會take sjc offer都會希望學校既reputation 愈來愈好。我係用家(唔知你係唔係…)我只係寫出我觀察所得

回覆:聖若望offer

大家今日收到信未,上網check offer時話9號前收唔到可以打比佢地我未收到

wwiinngg 發表於 14-12-9 14:59
大家今日收到信未,上網check offer時話9號前收唔到可以打比佢地我未收到

...

我今日收到喇, 要12月20日早上交留位費

回覆 taptap83 的帖子

想請問下K2時父母要不要用很多時間幫手溫書及做功課,因為聽到有家長話K2都好谷,thanks

回覆:adawlc 的帖子

收到信了???會take offer ma? any mention on choosing AM or fullday class?

回覆:聖若望offer

請問收到信的是否之前上網check左有offer的?我等更waiting

引用:回覆+gg33+的帖子 其實SJC+聽落都幾好丫,+

原帖由 sis44444 於 14-12-09 發表
回覆 gg33 的帖子

其實SJC 聽落都幾好丫, 咁中文方面是否真係唔太夠呢? 每日大概幾多樣功課? 中英比例 及  ...
我係pn用家,問過其他家長,中文k2開始深,好似仲要默書添

收到offer, prefer AM, how s other choice?

回覆 adawlc 的帖子

Am or fully day?

回覆 sis44444 的帖子

Did you get the pn or k1 offer?
‹ 上一主題|下一主題