用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有幾多媽媽有籃田THINK (either AM or PM) offer 但會放 ...
go

有幾多媽媽有籃田THINK (either AM or PM) offer 但會放棄呀? [複製鏈接]

如題

0    0    0    0

回覆:olaucc 的帖子

今個星期六deadline...好掙扎呀!所以想8 下多吾多有同樣問題或已選擇放棄

引用:今個星期六deadline...好掙扎呀!所以想8+

原帖由 olaucc 於 14-12-03 發表
今個星期六deadline...好掙扎呀!所以想8 下多吾多有同樣問題或已選擇放棄

...
同我一樣,有think同啟思pm offer, 仲等緊其他

回覆:有幾多媽媽有籃田THINK (either AM or PM) offer 但會放棄呀?

我會放棄pm offer, 因為學費太貴,再加上interview 果日遇到的老師唔係nice, 完全feel唔到有愛心和耐性。

我面試果日OK 喎,老師都有耐性就住BB同佢玩.

有無用家給意見? 我喜歡佢語境好及有戶外,教材書本也好像不錯.

引用:我會放棄pm+offer,+因為學費太貴,再加上in

原帖由 bbbb2013 於 14-12-03 發表
我會放棄pm offer, 因為學費太貴,再加上interview 果日遇到的老師唔係nice, 完全feel唔到有愛心和耐性。

...
你有無其他offer?

回覆:C.Humphrey 的帖子

有呀,迦南am.

引用:Quote:原帖由+olaucc+於+14-12-03+發表今個

原帖由 mingcat 於 14-12-03 發表
同我一樣,有think同啟思pm offer, 仲等緊其他
咁你會吾會keep其中一個呀?

引用:Quote:原帖由+mingcat+於+14-12-03+發表同

咁你會吾會keep其中一個呀?
仲選其中一個,但未唸好。因為無論讀邊一間,K都要轉。啟思太淺;think太貴

回覆 mingcat 的帖子

Think pn班學費唔算貴,始終係國際幼兒園,有得比小朋友接觸下net,增加佢地同net講通能力。但靈糧堂pn都收4200呢個價錢仲貴,啟思都3400度,我覺得一分錢一分貨,呢個收費,學校比到更好既資源。

Think啲學生講英文都好好聽,好純正,如果有甘好既機會,比小朋友讀一年,睇下學成點。

回覆 olaucc 的帖子

我諗放棄既人唔多,除非有比Think更好既 york , S.Cat offer
think過往連由下午轉上午既申請都唔成功

回覆:eva87 的帖子

In 我地個老師都小小cool...不過in general 學校環境各樣都吾錯……

我現在唯一concern 係下午班……

引用:回覆+olaucc+的帖子 我諗放棄既人唔多,除

原帖由 candyandjody 於 14-12-03 發表
回覆 olaucc 的帖子

我諗放棄既人唔多,除非有比Think更好既 york , S.Cat offer
Is that right?....i was hoping that someone will release the AM seats tim...

引用:+本帖最後由+candyandjody+於+14-12-3+22:4

原帖由 candyandjody 於 14-12-03 發表

你都講得啱!但我又考慮到,如果有N班的學校,好多直升K,可以再響K爭的位唔多,所以要唸下邊間可以值得讀完K3先走。就算入啟思都只會讀N就走。因為實在太淺,怕上小學跟唔上

引用:In+我地個老師都小小cool...不過in+general

In 我地個老師都小小cool...不過in general 學校環境各樣都吾錯……

我現在唯一concern 係下午班……:badf ...
我同老公都夜收工,其實阿囡讀PM都好,佢可以夜d瞓,同我地相處時間多d

回覆:mingcat 的帖子

Oh.....我地係早睡早起家族……所以………………

回覆 tkity 的帖子

係呀!可以打去學校問下,申請轉上午班既機會微,一黎睇有冇位,二黎會睇番當日面試既表現。

睇下你K1想讀邊間,有啲家長想小朋友適應校園生活,一讀讀四年。
但部分好既幼稚園由K班先開始收生,特別係龍校或半龍,好睇家長既選擇。

i will give up Think PM offer and go for Canna AM

give up pm offer
‹ 上一主題|下一主題