用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 子女什麼時候回來過聖誕節
樓主: andyng2014
go

子女什麼時候回來過聖誕節 [複製鏈接]

引用:回覆+subduckduck+的帖子 想問下各位,+若

原帖由 subduckduck 於 14-12-04 發表
回覆 subduckduck 的帖子

想問下各位, 若學校Term Dates 個list 寫:
基本上係,但如果小朋友係外國學生,好多學校會因應飛機航班彈性處理

Ding

回覆:子女什麼時候回來過聖誕節

阿仔都話學校食麻麻,但一樣照食唔會叫外賣或出去食,佢明白出外留學已經要用好多錢,唔想亂使 。所以一返香港我會同佢去食佢至愛嘅拉麵同壽司

Ding

引用:有D學校食+lunch+要俾錢(自助),亞大果間就

原帖由 dsedse 於 14-12-05 發表
有D學校食 lunch 要俾錢(自助),亞大果間就是,D學生午歺多出外,拉麵同壽司就冇,熱狗三文治炒飯等... ...
lunch 要俾錢,boarding school 唔係包晒3餐咩?

Ding

引用:好彩阿仔話食物冇問題,算好食既!有時去TO

原帖由 亮燈 於 14-12-05 發表
好彩阿仔話食物冇問題,算好食既!有時去TOWN買汽水、零食,仲有煙三文魚,佢話超好味,真識食,汽水最平, ...
阿仔都話汽水最平,羊肉好好食,放假佢地會去超市買嘢打邊爐

Ding

引用:好期待,阿仔星期六返喇!

原帖由 亮燈 於 14-12-08 發表
好期待,阿仔星期六返喇!
阿仔都係星期六返,搭EK。唔知會唔會同一班機

Ding

引用:EK380+,到港時間:21:05 +

原帖由 亮燈 於 14-12-09 發表
EK380 ,到港時間:21:05
咁夜先到!阿仔14:30 到

Ding

引用:回覆+scso+的帖子 試試用電腦+Skype+吧,

原帖由 Bling2013 於 14-12-10 發表
回覆 scso 的帖子
電腦用好好多,我地多數一傾就半個鐘,lDD一定唔可以

Ding

引用:用特區護照去法國免簽,怕的是搶/扒手 +

原帖由 brother4 於 14-12-09 發表
用特區護照去法國免簽,怕的是搶/扒手
知你係學生背包客唔會槍,因為唔會有太多錢在身,佢地目標係強國人

Ding

引用:之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方

原帖由 brother4 於 14-12-10 發表
之前明珠台,—套天下無賊,主持去很多地方,什麼都遇見,出外小心點,自己算黑,泰國俾人搶手袋,香港失了 ...
失車都攞嚟租俾人,邊間租車公司

Ding

引用:佢係用學校wifi的,但都好疾同斷線,好羡慕有

原帖由 scso 於 14-12-10 發表
佢係用學校wifi的,但都好疾同斷線,好羡慕有些家長同小朋可以傾咁耐電話,我仔無乜野同我講,所以我都唔係好知 ...
有D小朋友係比較含蓄,可能時間耐左會開始掛念屋企人

Ding

我仔學校一至五夜晚要收電話,朝早先俾番學生,放學又要去打波所以只有星期日打俾我,但如果學校有 outing 唔就無時間打

Ding

引用:Ding,妳寫了什麼呢?我看不到啊!Sorry+回

原帖由 Bling2013 於 14-12-11 發表
Ding,妳寫了什麼呢?我看不到啊!Sorry 回應不到了。
唔知點解出唔到D字
我話,一班女仔坐埋一齊咁高興,個個都飲好難話飲少少,佢同你講都只係想分享一下佢生日喜悅,但換來你教訓,心裡一定唔開心。而且正直反叛期,年輕人更加容易情緒波動。所以只可以慢慢傾唔可以用訓示式交談,免得將來佢遇到有事唔同你講

Ding

引用:Quote:原帖由+Bling2013+於+14-12-11+發表D

原帖由 Ding 於 14-12-12 發表
唔知點解出唔到D字
我話,一班女仔坐埋一齊咁高興,個個都飲好難話飲少少,佢同你講都只係想分享 ...
打錯唔係生日喜悅,應該係生日喜悅

Ding

引用:依家坐緊機鐵去機場接阿仔,唔知有冇高到呢

原帖由 亮燈 於 14-12-13 發表
依家坐緊機鐵去機場接阿仔,唔知有冇高到呢!
一定有高

Ding

阿仔高左又大隻左,可能時時都去游水同打 rugby 原因。學校食物就一定唔夠香港好食架喇

亮燈    發表於 14-12-14 22:08
Ding

引用:我要到17晚下午四點半見到女兒,她坐BA。她

原帖由 andyng2014 於 14-12-15 發表
我要到17晚下午四點半見到女兒,她坐BA。
她這幾天留在英國,每天都去玩,溜冰,上教堂等,回來之後也很忙 ...
真開心

Ding

引用:阿囡而家仲係機場,因為班機延遲半個鐘,一

原帖由 Macau媽媽 於 14-12-19 發表
阿囡而家仲係機場,因為班機延遲半個鐘,一日未上機,我都未訓得著,原來當日我係香港去英國做了UM服務,而 ...
係架,UM服務好掂,第一年阿用UM激讃有無限 wifi 用,又有房同零食,汽水,不過而家唔使UM就自由D,可以同同學一齊搵嘢食

Ding

引用:回覆+Ding+的帖子 終於上左機啦!剛剛阿囡

原帖由 Macau媽媽 於 14-12-19 發表
回覆 Ding 的帖子

終於上左機啦!剛剛阿囡係機場手忘腳亂,佢話機場好大,5知點搵過関通道,好彩埋到去櫃 ...
有UM帶過,下次就識,俾信心小朋友,佢地係可以做得嚟

Ding
‹ 上一主題|下一主題