用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SN k2 同 st cat k1 會點選
go

SN k2 同 st cat k1 會點選

如題

回覆:chunmama2011 的帖子

補充 超細b 為st cat repeat 1年值得嗎?

引用:補充+超細b+為st+cat+repeat+1年值得嗎? +

原帖由 chunmama2011 於 14-12-02 發表
超成點?12月?

回覆:SN k2 同 st cat k1 會點選

SC又唔係龍校無小學back up,為物因為SC而repeat

回覆:chunmama2011 的帖子

超唔明智之選

SN 係邊間?

回覆:little12 的帖子

St nicolas

引用:SC又唔係龍校無小學back+up,為物因為SC而r

原帖由 cl919 於 14-12-02 發表
SC又唔係龍校無小學back up,為物因為SC而repeat
Agree

坦白講,我唔會為非龍校而repeat, 冇人保證超大b一定考到好小學。小朋友依家响SN 讀得好嗎?開心嗎?老師有冇話佢跟唔上需要repeat? SN 升小成績都唔差(當然冇St cat甘好啦)。利申,我小朋友在SN讀緊。

AJH  agree  發表於 15-2-12 10:53

引用:坦白講,我唔會為非龍校而repeat,+冇人保證

原帖由 ozduckie 於 14-12-03 發表
坦白講,我唔會為非龍校而repeat, 冇人保證超大b一定考到好小學。小朋友依家响SN 讀得好嗎?開心嗎?老師有 ...
借位一問,11年12月細b,現讀迦南k1,值吾值得為Sn repeat k1,同老師了解過囡囡守規矩好專心上堂,會舉手答問題,但內向,被動,不善於表達自我,對英語普通話較恐懼

I will go for St Catherine

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-12-03+發表坦

原帖由 CYSJC 於 14-12-03 發表
借位一問,11年12月細b,現讀迦南k1,值吾值得為Sn repeat k1,同老師了解過囡囡守規矩好專心上堂,會舉手答問 ...
坦白講,如果小朋友在迦南跟上進度,我唔會再repeat k1, 寧願出去報些course 加強小朋友的英文和普通話。因為真不能保證超大b一定能考上好的小一。除非龍校,我才會轉,因不用再煩考小一

引用:Quote:原帖由+ozduckie+於+14-12-03+發表坦

原帖由 CYSJC 於 14-12-03 發表
借位一問,11年12月細b,現讀迦南k1,值吾值得為Sn repeat k1,同老師了解過囡囡守規矩好專心上堂,會舉手答問 ...
比我會repeat K1, 考小一好多學校同樣唔prefer細B,到考小一個心仲慌張過宜家多多聲

我大女上年揀咗喺st cat repeat k1, 到依家都覺得自已冇揀錯, 前年在一間地區名校讀k1, 雖然成績跟到,但k1 下學期要寫字對於當時細b的大女來講好吃力,開始唔鍾意返學,相反,今年喺st cat repeat後開心咗好多,連星期六日都話想返學,英文oral亦有進步,會突然爆幾句full sentences 英文,之前係唔俾我講英文的,信心方面更不用多說,而同班同學亦有10個8個超大b。

不如考兩年小一,讀住小一再考小一又得。

引用:補充+超細b+為st+cat+repeat+1年值得嗎? +

原帖由 chunmama2011 於 14-12-02 發表
值,到升小要扣門你就知sc 嗰名幾好用

引用:Quote:原帖由+chunmama2011+於+14-12-02+發

原帖由 sissysze 於 14-12-03 發表
值,到升小要扣門你就知sc 嗰名幾好用
Agree

Must be SC

比我揀, 明智之選我一定揀SC, 考小學好多學校都揀SC