用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田啟思 同 藍田迦南
go

藍田啟思 同 藍田迦南 [複製鏈接]

請問各位, 如果 藍田啟思同藍田迦南, 邊間會好D? N班, 2 間都係PM offer.
邊間派小一會好D? 希望佢可以HAPPY D, 但到小學又唔需要跟得太辛苦既, 請問大家又會揀邊間呢?

3    0    0    0

回覆 queenielook 的帖子

我都係收到依2間取錄,迦南程度比較好D!啟思會淺D!小一是大抽獎的,讀邊間幼稚園都冇影響。但如果需要考直資或私校就要揀間好D嘅幼稚園

wow, icic..........
咁請問你會揀邊間讀呀?
因CANNAN 12/4就要交註冊費..... ><''
咁另外, 如果我想考直資或私校既, 呢2間又會邊間好D 呀?

回覆:藍田啟思 同 藍田迦南

我都諗緊幫囝囝揀邊間好呀!因為迦南係pm offer,而啟思同朗思就係am offer,聽其他家長講好似迦南程度深啲,但係我又唔想佢讀下午班

回覆 step_chan 的帖子

我都唔想佢讀PM呀, 唉............ ><'

我先註册迦南。因我仲等緊另一間offer.我大仔係迦南畢業的。當年考過一間直資學校收左佢!到派位後我地同校3位同學去叩門一間九龍塘既學校。都成功取錄!而且上一年級時好輕鬆。所以迦南學術真係唔錯,老師亦好了解學生。啟思我就唔大清楚,只係聽講40人一班,4位老師!

回覆:soto 的帖子

迦南k3 都要返PM,所以係咪應該無所謂呢?
請問你知道迦教材是自己設計定買外來書本的?

冇記錯的話兩種都有,老師要定期派發字咭,要回家温習。

soto 發表於 14-12-2 17:54
我先註册迦南。因我仲等緊另一間offer.我大仔係迦南畢業的。當年考過一間直資學校收左佢!到派位後我地同校 ...

icic, 咁你大仔宜家入左邊間小學呀?
你大仔都係由PN 讀到 K3?
PN徐教自理外, 係咪有英文同普通話?
同埋, 請問你知唔知大概學費係幾多錢? 仲有其他雜費?
仲有, 想問下CANNAN校長係咪叫 關燕芬?

校長係關校長。學費今年3465,大仔冇讀n,所以唔太清楚

soto 發表於 14-12-2 17:54
我先註册迦南。因我仲等緊另一間offer.我大仔係迦南畢業的。當年考過一間直資學校收左佢!到派位後我地同校 ...
請問你仲等緊邊間offer 呀?

我等緊靈糧and德福

soto 發表於 14-12-2 22:41
我等緊靈糧and德福
Wow, me too ar......如果呢2 間係咪會好過迦南?

我唔敢肯定呀。德福感覺上比較輕鬆,淺D!靈糧就活動D。所以好難講!每間都各有各優點。最緊要係遇到好老師,同因應自己小朋友性格去揀。

引用:回覆+queenielook+的帖子 我都係收到依2間

原帖由 soto 於 14-12-02 發表
回覆 queenielook 的帖子

我都係收到依2間取錄,迦南程度比較好D!啟思會淺D!小一是大抽獎的,讀邊間幼稚 ...
我小朋友打算從creative n 轉去cannan k1,希望無做錯決定啦

apple_love 發表於 14-12-3 00:34
我小朋友打算從creative n 轉去cannan k1,希望無做錯決定啦

why ar? creative n 你覺得唔好?
Cannan 收左你K ?

引用:我都諗緊幫囝囝揀邊間好呀!因為迦南係pm+of

原帖由 step_chan 於 14-12-02 發表
我都諗緊幫囝囝揀邊間好呀!因為迦南係pm offer,而啟思同朗思就係am offer,聽其他家長講好似迦南程度深啲 ...
迦南程度深過朗思咩?

引用:Quote:apple_love+發表於+14-12-3+00:34+我

原帖由 queenielook 於 14-12-03 發表
why ar? creative n 你覺得唔好?
Cannan 收左你K ?
我仔係creative好開心,老師全部好後生,好大姐姐咁,有愛心感覺好有活力,我仔番左學之後自理好左,因為佢地好鐘意唱歌,排隊歌、洗手歌,本先唸住有學卷,可以慳番d$出去學下野,補足下課程淺,尤其英文,我覺得英文係真係唔夠,但除消左學卷,課程變唔變又未知之數,但cannan課程一定有保証,所以決定轉,唯一cannan老師俾我感覺較嚴肅,有d擔心

唔駛擔心。迦南既老師好有愛心,好有經驗。

引用:我等緊靈糧and德福

原帖由 soto 於 14-12-02 發表
我等緊靈糧and德福
me too

‹ 上一主題|下一主題