用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York k1 offer
樓主: meluvmeme
go

York k1 offer [複製鏈接]

引用:回覆+cherryird+的帖子 有冇LINK+或者EXAC

原帖由 yostarz 於 14-12-02 發表
回覆 cherryird 的帖子

有冇LINK 或者EXACT NAME 可以提供睇睇?
me too,  又話比錢行入去就得,我個小朋友真係有in過,佢果日表現真係好架

請問國際班每天有多少時間小朋友會對住NET 班主任?

我爬文好似只係英文及數學堂, NET 才留係課室?!

醒目開學勳章

引用:請問國際班每天有多少時間小朋友會對住NET+

原帖由 pig@_@pig 於 14-12-03 發表

我爬文好似只係英文及數學堂, NET 才留係課室?! ...
我都想知清楚d

引用:請問國際班每天有多少時間小朋友會對住NET+

我爬文好似只係英文及數學堂, NET 才留係課室?! ...
應該話除咗20-30mins中文堂/普通話堂Net不在,其他時間都喺度。例如PE堂,music堂,食茶點去洗手間時間等等。

音樂/美術/體育, 不是本地粵語老師嗎?我見之前有JM 寫。

引用:音樂/美術/體育,+不是本地粵語老師嗎?我

音樂/美術/體育, 不是本地粵語老師嗎?我見之前有JM 寫。
如係國際班,音樂美術堂等等有時會本地老師教,但NET班會在場,一路做一路幫小朋友。体育堂有時NE
T帶,Maths就一定係NET教。

引用:Quote:原帖由+yostarz+於+14-12-02+發表回

原帖由 fatbboy 於 14-12-02 發表
me too,  又話比錢行入去就得,我個小朋友真係有in過,佢果日表現真係好架

...
但我小孩完全唔講野。不過肯做指令。收到offer。相对kv, pc, sc, 當然無机。我相信好多家長入不到某些九龍塘名幼便会選入york的。話雖如此, interview老師真不錯, 好有爱心,我和先生都很appreciated面試正個过程。

引用:我剛有+SC+offer,所以即使交左+$970+俾+Yo

原帖由 宏心 於 14-12-03 發表
我剛有 SC offer,所以即使交左 $970 俾 York 留位,都唔會去讀。

我唔會信用家意見,因為賣花讚花香,邊 ...
你有SC offer也不用講那麼多風涼話,你又不是用家為何要踩低York呢?!它確實給了不少機會細b和其他入不到幾千人爭的某數間名幼的小朋友,可以有機會接受不錯語境的幼兒教育!

回覆:Moonlight819 的帖子

贊同!我唔係York用家,但係我唔睇得d人講是講非詆毀自己唔係用家的學校!

回覆:宏心 的帖子

報名後聽完講座都咁唔滿意,就唔好去in同交留位費啦,唔係好明白咁憎間學校點解要留位

引用:我剛有+SC+offer,所以即使交左+$970+俾+Yo

引用:報名後聽完講座都咁唔滿意,就唔好去in同交

原帖由 popcorn11202001 於 14-12-03 發表
報名後聽完講座都咁唔滿意,就唔好去in同交留位費啦,唔係好明白咁憎間學校點解要留位

...
係啦,難為有啲家長等到頸都長都無位。
又去in又交錢但又踩到盡

原帖由 宏心 於 14-12-03 發表
我剛有 SC offer,所以即使交左 $970 俾 York 留位,都唔會去讀。

我唔會信用家意見,因為賣花讚花香,邊 ...
當你個係细B、有人很做大龍鳳,比playgroup 你join 下,比個k位你……对细b家長是多感謝了……  佢都收了我细B k1……   

當然佢又想賺多点,但是真的沒多学校會花時間在細B身上……

你話佢貪錢又得……有关懷之心又得……

回覆:York k1 offer

有啲人通常有SC offer就大晒又高人一等講嘢又大聲啲巴憋啲架啦,見慣。

引用:有啲人通常,SC+offer就大晒又高人一等講嘢

原帖由 ky201105 於 14-12-04 發表

有啲人通常有SC offer就大晒又高人一等講嘢又大聲啲巴憋啲 ...
有人說SC的家長很低調謙厚,但她自己有offer 之後就不斷踩York,看來學校收錯了她的小朋友!

引用:Quote:原帖由+ky201105+於+14-12-04+發表本

原帖由 Moonlight819 於 14-12-04 發表
有人說SC的家長很低調謙厚,但她自己有offer 之後就不斷踩York,看來學校收錯了她的小朋友!

...

popcorn11202001 發表於 14-12-3 22:21

...
Agree wor, 申利, 我都有SC offer, 我之前亦都心甘命底咁去交york 留位費, 呢個遊戲係咁玩我都無辦法, 未讀過york 未親身感受過又何必踏到人咁盡呢...........

我仔仔係細B,未有OFFER,仲要24/12先IN YORK,如果交了留位費有更好的OFFER又決定不讀的,其實不介意的話,可否打去學校放位,留返D比無OFFER的小朋友,謝謝各位!!
‹ 上一主題|下一主題