用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城/沙田自行派位請教
go

九龍城/沙田自行派位請教 [複製鏈接]

如果是band 1 尾band 2 頭, 自行揀校想選一間九龍城區,一間沙田區,揀得太勁驚連in都無得in,side左,現想試以下學校:
1. 沙田循道衛理
2. 沙田敦得勝
3.九龍城迦密
4九龍城黃芴南
5.九龍城華英
6沙田崇真

唔知選邊兩間機會高些?請各位比些意見,感激!!

elbar  唔知選邊兩間機會高些?   發表於 14-12-1 19:23
   0    0    0    0

回覆 lamb2003 的帖子

我估in就有得in,因上面有些系全見但收就好難。如band two更吾使試。浪費自行机會。

lamb2003  哪些是全in?  發表於 14-12-1 13:54

醒目開學勳章

除了成績, 有其他特異功能嗎?

lamb2003  不算有特異功能,只懂兩種樂器,四   發表於 14-12-1 13:50

引用:如果是band+1+尾band+2+頭,+自行揀校想選一

原帖由 lamb2003 於 14-12-01 發表
如果是band 1 尾band 2 頭, 自行揀校想選一間九龍城區,一間沙田區,揀得太勁驚連in都無得in,side左,現想試以 ...
2 係 1C學校,今年升中學童又少d,我覺得可試。

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

請問敦得勝的校風如何?學術成績是否比其他五間校都差?

醒目開學勳章

回覆:九龍城/沙田自行派位請教

黃芴南樂團出色, 如果你的小朋友在這方面有特出的表現, 機會較高。

回覆 lamb2003 的帖子

我所知黃笏南,華英會in,但黃講明住年只收頭百二排位前學生

回覆:lamb2003 的帖子

2至4接返0機會。1,2我有認識。

回覆:hong2002 的帖子

1,2係冇認識。sorry打錯字。

引用:2至4接返0機會。1,2我有認識。 +

原帖由 hong2002 於 14-12-01 發表
2至4接返0機會。1,2我有認識。
重新寫一次: 3至6接近0機會(自行計),1,2冇認識。另沙崇係全in的。

引用:回覆+洋蔥頭媽咪+的帖子 請問敦得勝的校風

原帖由 lamb2003 於 14-12-01 發表
回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

請問敦得勝的校風如何?學術成績是否比其他五間校都差?
我只熟沙田,其他比唔倒意見你,沙崇近年成績大勇,已接近1A,要求頗高,如1C - 2A無謂浪費機會啦,入倒都肯定辛苦,沙循屬1B, 佢校長提過只會揀b1生,所以如2A相信機會亦不大,郭得勝屬1C,對你小朋友會大d機會,校風算唔錯,口啤唔差。

回覆:九龍城/沙田自行派位請教

你的意見非常中肯,也覺值得一試。

回覆 mingming1010 的帖子

各位的意見很寶貴,萬分感激!

回覆:lamb2003 的帖子

如果沙田蘇浙,2A生有無機會呢?

除非面試表現識飛,否則,b2幾頭,六間中可能只有郭得勝有少少機會。自行階段,學校一定揀最好嘅,否則大抽獎,一唔好彩,就算band 1 勁學校都可能收大量band 1 尾學生,所以學校會點揀就好清楚。
[

引用:如果沙田蘇浙,2A生有無機會呢? +

原帖由 韜仔 於 14-12-14 發表
如果沙田蘇浙,2A生有無機會呢?
機會勁微,考慮第二間好d無謂浪費左個機會

‹ 上一主題|下一主題