用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒幼稚園面試
樓主: tiramisui
go

聖羅撒幼稚園面試 [複製鏈接]

回覆:聖羅撒幼稚園面試

今日係咪細B?

引用:今日係咪細B? +

原帖由 coffeespeaker 於 14-12-06 發表
今日係咪細B?
應該無分大細B in喎,分交表先後次序

知唔知今年有幾份申請? 好攪笑我個女果組有3個係男仔。校方通常選女仔優先?

引用:Quote:原帖由+coffeespeaker+於+14-12-06+

原帖由 sheepyland 於 14-12-06 發表
應該無分大細B in喎,分交表先後次序
咁係咪分兩個星期in?

引用:知唔知今年有幾份申請?+好攪笑我個女果組

原帖由 onefung 於 14-12-06 發表
知唔知今年有幾份申請? 好攪笑我個女果組有3個係男仔。校方通常選女仔優先? ...
呢間係男女校,點解女仔優先呢?

引用:Quote:原帖由+sheepyland+於+14-12-06+發表

原帖由 coffeespeaker 於 14-12-06 發表
咁係咪分兩個星期in?
我上星期六in(第一日拎form),我fd今日in(第二個星期拎form),應該係2場呱~

我都今日in...咁岩兩個小朋友都吾肯自己埋枱坐,另一個男仔b中係到喊我估佢係細b黎加上都好細粒,我女都係12月尾細b, 我估老師會安排兩個b一齊坐會按返佢幾大,因為我見佢地考我女既野起簡單,同樓上媽媽分享的不同。

同一個老師考我囡和問父母問題。考我囡水果,將水果比父母同老師,老師問我囡中意食乜水果,疊同排mega block。問父母小朋友邊個湊,平時帶小朋友去邊玩,問小朋友自理能力,問父母如何令小朋友接受同適應返學,會坐校車嗎。

引用:Quote:原帖由+onefung+於+14-12-06+發表知

呢間係男女校,點解女仔優先呢?
因為佢聯繫的聖羅撒學校係女校

引用:Quote:原帖由+coffeespeaker+於+14-12-06+

我上星期六in(第一日拎form),我fd今日in(第二個星期拎form),應該係2場呱~

...
ic ic

引用:我都今日in...咁岩兩個小朋友都吾肯自己埋

原帖由 sibylyau 於 14-12-07 發表
我都今日in...咁岩兩個小朋友都吾肯自己埋枱坐,另一個男仔b中係到喊我估佢係細b黎加上都好細粒,我女都係1 ...
我都係今日in 係一個老師in父母,另外兩個老師in小朋友,好似好嚴格

我都係今日in, 一個老師in父母, 問父母同sibylyau講既差不多,另一個in小朋友玩mega block, 同攞個公仔出黎問我個女咀仔係兵

coffeespeaker 發表於 14-12-7 01:33
我都係今日in 係一個老師in父母,另外兩個老師in小朋友,好似好嚴格
吾知係咪我地in時間差不多最後個場,老師吾係好嚴格,都幾nice, 我囡吾肯自己坐係都要坐大比,老師就話咁一齊同媽媽坐我同媽媽傾計,轉頭再同芊芊(我囡)玩。老師都好細心,有留意到我叫囡囡乜乳名,佢都跟我叫我囡乳名,呢點我好impressed, 因為去in左幾間學校唯一呢間會咁。所以我女放底左戒心先肯跟老師指令做,補充:最後老師都有要我女clean up mega block 同推返好張chair。

引用:Quote:coffeespeaker+發表於+14-12-7+01:33

吾知係咪我地in時間差不多最後個場,老師吾係好嚴格,都幾nice, 我囡吾肯自己坐係都要坐大比,老師就話咁一 ...
請問你編號幾多?想估下今年幾多人

引用:我都今日in...咁岩兩個小朋友都吾肯自己埋

我都今日in...咁岩兩個小朋友都吾肯自己埋枱坐,另一個男仔b中係到喊我估佢係細b黎加上都好細粒,我女都係1 ...
我都係問呢d問題呀。仲以為得我係咁諗住衰左添

回覆:聖羅撒幼稚園面試

老師問爸爸媽媽多唔多要出trip ?另外我會如何準備阿囡上K1?
我問老師上下午班安排,佢話學校決定!

引用:老師問爸爸媽媽多唔多要出trip+?另外我會如

原帖由 kvvvcheung 於 14-12-07 發表
老師問爸爸媽媽多唔多要出trip ?另外我會如何準備阿囡上K1?
我問老師上下午班安排,佢話學校決定!:surpris ...
老師有問!仲有問有冇工人,係咪自己照顧!我諗佢地都幾著重家長嘅照顧!老師有問我平時點同bb玩,做d咩、可吾可以自己食飯、有冇咩吾食、番N班最大進步同番K前有咩要改善、第日番K會吾會搭校車!老師好有心問、又同阿女玩,有讃佢成日笑!

回覆:tiramisui 的帖子

老師話呢間學校課程會好深啊,乜學劵唔係深極有個譜嗎?

Catherine1080 發表於 14-12-7 14:06
老師有問!仲有問有冇工人,係咪自己照顧!我諗佢地都幾著重家長嘅照顧!老師有問我平時點同bb玩,做d咩、 ...
我都發覺呢間學校問家長野,問得好詳細(比其他學校,龍校)。 究竟是有機d 學生先咁問,定係個個都係咁問?

引用:Quote:Catherine1080+發表於+14-12-7+14:06

原帖由 onefung 於 14-12-07 發表
我都發覺呢間學校問家長野,問得好詳細(比其他學校,龍校)。 究竟是有機d 學生先咁問,定係個個都係咁問? ...
我地in個陣直情全程問家長,完全無問小朋友

vamosbebe 發表於 14-12-7 08:22
請問你編號幾多?想估下今年幾多人
我尋日3點in 都2xxx.今年應該都有3000份申請?
‹ 上一主題|下一主題