用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂好唔好?
樓主: little12
go

聖保羅堂好唔好? [複製鏈接]

引用:其實就算讀英普幼稚園都有好多學生係出面再

原帖由 JKR 於 14-12-02 發表
其實就算讀英普幼稚園都有好多學生係出面再補英文。幼稚園期間只要家長堅持在家陪讀中文英故事書,盡早培養 ...
同意

我小朋友今年讀緊K1, 暫時感覺係覺得老師好有愛心,佢地係著重德育、培養小朋友好既負責心、同理心,引發佢地對學習興趣。我仔返學返左3個月暫時佢好開心, 每日返黎都會講學校既野同唱學過既歌等等。亦會主動問我拎功課出來做。
當然佢係學術上係冇私校既甘深, 只能講係正常幼稚園既學習範圍。我亦有聽到其他家長而家都俾小朋友去學英文/普通話。因為佢地TARGET會係私/直小學。但講真讀私校既米又係一樣會甘谷。
我自己TARGET只係津校派位,所以唔會好似佢地甘狂谷,可能K2 會俾佢學下PHONICS甘~ 個人覺得小朋友係幼稚園階段係快樂學習、適應群體生活更為重要。
我冇後悔放棄私龍校揀SPC, 因為佢地係愛心教學~ 我仔有咩係學校唔聽話,老師會打俾我,叫我都同小朋友傾下計,但唔主張鬧~要同佢講道理。我覺得好好啊!

引用:我小朋友今年讀緊K1,+暫時感覺係覺得老師好

原帖由 jsmanhim 於 14-12-03 發表
我小朋友今年讀緊K1, 暫時感覺係覺得老師好有愛心,佢地係著重德育、培養小朋友好既負責心、同理心,引發佢 ...
多謝分享喔

引用:我小朋友今年讀緊K1,+暫時感覺係覺得老師好

原帖由 jsmanhim 於 14-12-03 發表
我小朋友今年讀緊K1, 暫時感覺係覺得老師好有愛心,佢地係著重德育、培養小朋友好既負責心、同理心,引發佢 ...
多謝分享。希望我家小朋友能夠入讀此校。

jsmanhim  希望你小朋友入到啦~~~  發表於 14-12-16 11:17
‹ 上一主題|下一主題