用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有需要報讀小一面試班嗎?
樓主: Goodway
go

有需要報讀小一面試班嗎?   [複製鏈接]

打電話去問最實際. 問咗亦冇需要任何commitment. 當聽吓嘢. 有小小common sense 嘅五分鐘內都知道對方是否吹水.

報讀了三間,第一間OK,會不停同你FACE TOFACE 訓練
但不夠個人化
第二間超唔得,上課求其找些大學生做PART TIME
第三間很好,會針對不同學校俾訓練,可惜我發現已經太遲,而家讀左一個月,慶幸入到SPCC 第二輪,好彩老師臨時有幫忙惡補。
應該讀,但不要選後生女教的!建議去試堂,揀自己喜歡的

jenny1919 發表於 15-10-28 14:55
報讀了三間,第一間OK,會不停同你FACE TOFACE 訓練
但不夠個人化
第二間超唔得,上課求其找些 ...

不要選後生女教的! <= AGREE!!!

引用:我有兩個囡囡,大囡係大b,細囡係細b,大囡

原帖由 adaandava 於 15-01-23 發表
我有兩個囡囡,大囡係大b,細囡係細b,大囡同細囡既分別就係性格外內向同吸收能力強弱。我大囡今年k3,回想 ...
Would you pls pm me the interview class info... Many thanks!

花錢花時間和金錢,不過好過冇。

引用:報讀了三間,第一間OK,會不停同你FAC

原帖由 jenny1919 於 15-10-28 發表
但不夠個人化
請問可否pm介紹間好的補習班?先謝謝你!

引用:Quote:tianyingmama+發表於+15-10-27+15:39

原帖由 tianyingmama 於 15-10-27 發表
我剛剛將參加過面試班的資訊pm給有需要的媽咪們⋯她們有講座好像在11月6、7日⋯不妨親自了解多一些!我們的 ...
請問可否pm我面試班資料?謝謝!

引用:報讀了三間,第一間OK,會不停同你FAC

原帖由 jenny1919 於 15-10-28 發表
但不夠個人化
Can you pm the third centre to me? Big thx

回覆:jenny1919 的帖子

回覆:tianyingmama 的帖子

tianyingmama 發表於 15-10-27 23:01
在一年前,我也曾經非常努力的在BK上找尋適合的面試班資訊!希望能貢獻小小幫助大家!!! 一起加油呀^^ ...
各位媽媽們,已PM面試班的資料給妳們啦~我們的老師是Ms Lo!它們也有另外的老師,請自行感受哪位老師最「合妳眼緣」⋯我自己就大愛Ms Lo^^「實驗證明」後⋯好的會更好,弱的會變強,而且對學生一視同仁愛心滿滿^^  另一位老師是Ms Lee,因為她在九龍塘分校所以也有不少的C*KG學生(如要進男拔,Ms Lee首選,因為她兒子就在那:)!!兩位老師各有捧場客,見仁見智,自行判斷^^ 不過請有心理準備,兩位老師時間都非常滿,所以,不是付錢就上的到課,我都排過waiting list和寫過「求位信」
>.<

在真心和大家分享之時,都希望大家給我的女兒祝福,希望她每一次面試一切順利,進到最適合她的好學校,樂在學習! 大家一起加油^___^

引用:Quote:tianyingmama+發表於+15-10-27+23:01

原帖由 tianyingmama 於 15-10-29 發表
各位媽媽們,已PM面試班的資料給妳們啦~我們的老師是Ms Lo!它們也有另外的老師,請自行感受哪位老師最「 ...
Hello, 可否PM我 interview class 資料呢?謝謝!

回覆 jenny1919 的帖子

Would you pls pm me the third interview class info... many many thanks!

引用:Quote:tianyingmama+發表於+15-10-27+23:01

原帖由 tianyingmama 於 15-10-29 發表
各位媽媽們,已PM面試班的資料給妳們啦~我們的老師是Ms Lo!它們也有另外的老師,請自行感受哪位老師最「 ...
Can you pm the interview class contact to me as well!!! &#128591;&#127996;&#128591;&#127996;&#128591;&#127996;

回覆:bookwormmom 的帖子

點解唔直接pm佢問呢?

引用:Quote:原帖由+adaandava+於+15-07-28+發表

原帖由 hello365 於 15-07-31 發表
可否pm 我面試班邊度讀?
Pls also pm to me.. Many thanks

Pls also pm to me many thanks&#128591;&#127995;&#128591;&#127995;&#128591;&#127995;&#128591;&#127995;

可否pm 資料給我? 我囝今年K2, Thanks!

有少少似廣告…

tianyingmama 發表於 15-10-29 04:03
各位媽咪,Ms Lo請我轉告大家~請直接電郵詢問,因為電話已經被打爆了>.< 前台的工作人員無法提供妳們所需信息⋯請使用電郵聯繫呀!!!
‹ 上一主題|下一主題