用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解BK咁少人提北角民生?
go

點解BK咁少人提北角民生? [複製鏈接]

如題,除了校舍細,仲有咩唔好?

2    0    0    0

引用:如題,除了校舍細,仲有咩唔好? +

原帖由 princessfiona 於 14-11-29 發表
之前有JM話口碑不錯,只是無Outdoor和要行兩層樓梯!

引用:如題,除了校舍細,仲有咩唔好? +

原帖由 princessfiona 於 14-11-29 發表
北角民生無學券,唔算咁多人揀。加上港島仲有好多學校選擇,咪少人提。

回覆:點解BK咁少人提北角民生

我有民生明慧offer,正頭痛點選

引用:我有民生明慧offer,正頭痛點選 +

原帖由 choibobo 於 14-11-29 發表
我有民生明慧offer,正頭痛點選
If I were u, I will choose mw

hedhed 發表於 14-11-29 21:25
If I were u, I will choose mw
點解選明慧呢?因為民生有net做班主任,明慧得一個廣東話班主任,我又想bb日日接觸英文,想知mw local am class d學生既英文程度會如何呢

回覆:choibobo 的帖子

其實我都覺得北角民生D英文好似幾好,但係咪不受小學歡迎?

回覆:點解BK咁少人提北角民生?

Ming Wai LOCAL versus Mansang, according to the ratings from website, Mansang is better than Ming Wai LOCAL. Please see the link here: http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch

引用:其實我都覺得北角民生D英文好似幾好,但係

原帖由 princessfiona 於 14-12-01 發表
其實我都覺得北角民生D英文好似幾好,但係咪不受小學歡迎?
Kindergarten Placement Result Summary for 2013:  http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolAllocationReport?categoryid=0

回覆:點解BK咁少人提北角民生

民生老師有愛心,家校溝通緊密
我仔讀緊pn

回覆 bbjanbb 的帖子

咁你出年會唔會同小朋友轉去其他K1?

引用:回覆+bbjanbb+的帖子 咁你出年會唔會同小

原帖由 choibobo 於 14-12-01 發表
回覆 bbjanbb 的帖子

咁你出年會唔會同小朋友轉去其他K1?
唔會呀,留原校升K1
阿仔英文學得好好

bbjanbb 發表於 14-12-2 12:47
唔會呀,留原校升K1
阿仔英文學得好好
想問吓 "兩文三語國際班" 定 "英普班" 好d呢?

英普班得下午班, 英粵一星期都有兩日普通話堂
‹ 上一主題|下一主題