用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實係唔係無學校肯收6月出世既小朋友? ...
樓主: loklei___615
go

其實係唔係無學校肯收6月出世既小朋友? [複製鏈接]

回覆:jojodada 的帖子

你報邊類學校?

引用:我個B自問佢面試個日 佢都可以答到老師+老

原帖由 loklei___615 於 14-11-28 發表
我個B自問佢面試個日
佢都可以答到老師 老師對佢印象都有提過“Ok,滿意“我個區係葵青區幼稚園都多
不過報 ...
我都係葵青區,你apply咗咩學校?

原帖由 loklei___615 於 14-11-28 發表
我個B自問佢面試個日
佢都可以答到老師 老師對佢印象都有提過“Ok,滿意“我個區係葵青區幼稚園都多
不過報 ...
你個B是囝定囡?even同月,B囝大都冇B囡咁識表達。樓主不要氣餒,我個兔B都是六月B,去年都有offer。如果係waiting offer,咁寫救位信啦

回覆:其實係唔係無學校肯收6月出世既小朋友?

不要氣餒,繼續努力預備面試,總有學校的。

回覆:loklei___615 的帖子

我囡囡5月份都有offer, 應該唔會喇!

其實真的不用擔心,很多家長有幾個offer在手,到下年一月註册後會陸續有學校 call waiting.

我真心多謝各位今年既龍爸媽
因為自己個人真係比較心急所以造成擔心
不過愈擔心迫到自己埋死角都唔係件好事
我住葵x苑既所以我報左葵涌區個幾間“因為方便工人姐姐接送“ 不過今日已經寫左信
我都希望小朋友真係能夠有書讀希望同我“糟“遇既父母或者已有學位既小朋友都可以努力向前 千其唔好氣餧 為左小朋友一定有明天
亦都多謝一啲過往經驗既父母

我女九月B上年都有offer ~6月點會無。應該無乜關係。

loklei___615 發表於 14-11-29 02:05
我真心多謝各位今年既龍爸媽
因為自己個人真係比較心急所以造成擔心
不過愈擔心迫到自己埋死角都唔係件好事 ...
應該會有既,唔好灰心。

回覆:loklei___615 的帖子

唔會啦!我個女7月B見三間有兩間offer啦!

放心,我个仔是10月B也有學校收

六月不算細,放心啦

你自己又有無面試時過份緊張呀..家長表現都會影響小朋友架...放鬆d呀!! 6 月唔算細架喇...放心啦!! 可能最好既未遇到

6月唔算中b
之前n班收表都係收到8月b
我個朋友個bb係6月,佢係佢全班第2細
現實係學校的確鐘意收大b多d
細d嘅係會去咗pm
有d直程係in都冇得in, in後補位,村校
龍b競爭太大

其實你六月b 對比我地十月,十一月,十二月b 已經好有優勢

我自己十月b ,有啲學校已經label 左一定係後備位,所以我自己要有更好prepare ,同小朋友乜都講,練到佢口齒伶俐

最後佢都有心儀學校收,你女女更不用擔心。

我個B自問佢面試個日
不過報 ...
咁快出offer咩?葵青荃我加埋in左10間左右,都係得2間有結果,其餘都係未收到信。
我仔10月B,暫時1間waiting 1間PM
Between 我報pm

明白樓主感受。年頭大B能力已經比五六七八九月B高,所謂十月以後的細B,可以做超大B,根本唔使驚。但之前講的年中B,能力上同超大B同大B無得鬥,又無得再考,他們先最慘。

引用:明白樓主感受。年頭大B能力已經比五六七八

原帖由 yubaba 於 14-11-30 發表
明白樓主感受。年頭大B能力已經比五六七八九月B高,所謂十月以後的細B,可以做超大B,根本唔使驚。但之前講 ...
非常同意

引用:明白樓主感受。年頭大B能力已經比五六七八

原帖由 yubaba 於 14-11-30 發表
明白樓主感受。年頭大B能力已經比五六七八九月B高,所謂十月以後的細B,可以做超大B,根本唔使驚。但之前講 ...
有同感

‹ 上一主題|下一主題