用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實係唔係無學校肯收6月出世既小朋友? ...
go

其實係唔係無學校肯收6月出世既小朋友? [複製鏈接]

我個仔仔係龍年“2012“年出世
佢係6月B
其實係5係真係有分,大B優先?
我朋友同我報個幾間一樣
因為佢個B係2月B 2012年
佢每間都有回音取錄 我就同佢岩岩相反
間間都唔收
我真係好擔心 我唔知道我餘下日子應該可以點做!加上仔仔係我第一個小朋友
係唔係真係需要統一註冊再去叩門?
請大家分享及教導
本人會無限感激

2    0    0    0

唔關事 唔使唸太多

引用:我個仔仔係龍年“2012“年出世 佢係6月B 其

原帖由 loklei___615 於 14-11-28 發表
佢係6月B
其實6月b都吾算細,你小朋友面試表現如何?

回覆:loklei___615 的帖子

六月係中b而已,應該無問題,我b是五月b,上年搵n都好順利。總會有位,放心啦。

6月點算細啊,我b女12月tim啦

引用:我個仔仔係龍年“2012“年出世 佢係6月B 其

原帖由 loklei___615 於 14-11-28 發表
佢係6月B
My son same as u now has 2 offers .so ok wor

回覆:其實係唔係無學校肯收6月出世既小朋友?

主要睇小朋友面試表現,六月是中b, 點會冇學校收呀

我個B自問佢面試個日
佢都可以答到老師 老師對佢印象都有提過“Ok,滿意“我個區係葵青區幼稚園都多
不過報既學校無一間確認 全部都將佢列入後備生
其實幾間無一間肯收我都一早比自己有最壞打算
但你無確實既一間肯接受
身為家長我都好頭痕 不知所操!
因為事後我打去啲幼稚園 每間答發都一樣“今年人數眾多所以小朋友要做後備啦!
唉 雖然好辛苦但我唔會放棄任何一個機會
希望多啲家長可以比多啲意見我💪💪

回覆:Maybcity 的帖子

表現唔差架 不過係我覺得😔

樓主,今年龍年確實係好多人,但你應該要報學卷學校之餘都要報一些非學卷學校,咁樣會保險一些,因為學卷學校係好少位的

loklei___615 發表於 14-11-28 15:19
我個B自問佢面試個日
佢都可以答到老師 老師對佢印象都有提過“Ok,滿意“我個區係葵青區幼稚園都多
不過報 ...

..

其實你同你朋友或其他人都一樣報呢十間,來來去去都係呢班人.
若果十間都收你朋友既小朋友,他總唔會讀十間?咁餘下9間咪有位分比你小朋友,唔駛擔心。

我12月都有3間offer,不用擔心

回覆 loklei___615 的帖子

睇自己和對手面試表現
我女12年12月b, 暫時in 咗9間K1, 2間PN, 已有5間K1 放榜, 有4間收, 1間waiting
另N 班1間放榜, 都收咗

當然我報邨校only, 唔係神校

加油

回覆 piggymonkey 的帖子

你女女好叻呀!!!!

6月都叫細仔? 9 或以後的bb o 晒嘴

樓主您系報邊幾間?

朋友的九月B百發百中,出了result的已經有4個offer, 九龍塘名幼和村校都有。

部分幼稚園都分了五月出世前係大b可以面試先!我b同你一樣六月出世很惨變做細b!要等大b in曬有位餘下先到細b in!很不公平呀!而且年尾出世可以做明年大b仲好不用同龍b競爭!我in得最好個間都唔收連後補都無我份!!所以真的很担心無書讀!

‹ 上一主題|下一主題