用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基interview n班
樓主: jarxjar
go

奧基interview n班 [複製鏈接]

我問左學費同雜費幾錢.
1) 學費3780/月, 2)校車1600 3)雜費: $2200/學期.(交2次). 即係 3780+1600+370 (4400/12) = $5750 /月. 真係好貴! >_<

我個仔係9月出世,細B, 但無人同我講要番playgroup 既. 我confirm 左下午OFFER, 有group 請加埋我呀.

回覆 bambie118 的帖子

禁好在佢啲雜費都唔算交得多..
因為我見有啲學校交好多次同好貴禁...

係喎 雜費唔算貴
我仔11月出世 PM OFFER

bambie118 發表於 14-12-10 13:22
我問左學費同雜費幾錢.
1) 學費3780/月, 2)校車1600 3)雜費: $2200/學期.(交2次). 即係 3780+1600+370  ...
若果開group都預埋我呀

回覆 stz_1001 的帖子

Me2

引用:我前幾日其實打過電話去問,我屋企係美孚附

原帖由 HowardH 於 14-12-10 發表
我前幾日其實打過電話去問,我屋企係美孚附近,因要到時睇OUTSOURCE的校車公司點畫線,先知實際上到唔到到 ...
Howardh 我同你一樣, 美孚附近,我住荔欣,你呢?
我係pm 班
我都預15-1600 左右,之前睇過啲post 佢唯一唔好係地點同校車貴,但佢貴既原因又岩,有人講過係因為佢學生搭既人數唔多,同要睇番地區去唔去到
但相對佢既學費比起其他既平少少,我當拉上補下羅

引用:回覆+jarxjar+的帖子 我嘅concern同你一樣

原帖由 pandabea 於 14-12-10 發表
回覆 jarxjar 的帖子

我嘅concern同你一樣,問過學校校車會視乎人數而定,舊年有車去沙田同藍田. 你住邊㗎 ...
我住美孚果邊呀,但巴士好少車到,好難自己送番學

最近要去到長沙灣廣場坐2F OR 86C。

回覆:奧基interview n班

我仔8月尾出世,我都係working mum
如果要上special pg 就要拎假陪佢
如果開group 預埋我too

JARXJAR,我0地係華景,我想我0地小朋友會同車TIM呀。其實我都有報嘉德麗(黃埔),但係學費都係貴,所以無去IN,

我就幸好婆婆住附近就可以免咗校車的煩惱..
不過禁快搵到個囝有禁多同學仔好開心呀...

引用:回覆+jarxjar+的帖子 JARXJAR,我0地係華

JARXJAR,我0地係華景,我想我0地小朋友會同車TIM呀。其實我都有報嘉德麗(黃埔),但 ...
依⋯⋯⋯我地小朋友可同車
華景有Boxhill ,你有無in? 我報左最後無in
我樓下間think in 左得waiting , think 每月學費都4千尾,所以我覺得奧基平,差一千蚊一個月

不如開個whatsapp group呀 有興趣媽媽pm電話比我

回覆:jarxjar 的帖子

我直頭無考慮嗰間boxhill,事原係一年前我打過電話去問嘢,聽電話嗰個態度欠佳,當時我已決定不會報依間學校

回覆:bambie118 的帖子

Thx for your info

引用:回覆+stz_1001+的帖子 不如開個whatsapp+g

原帖由 minitabo09 於 14-12-10 發表

不如開個whatsapp group呀 有興趣媽媽pm電話比我
我pm左電話比你啦!

Received and added

引用:我直頭無考慮嗰間boxhill,事原係一年前我

我直頭無考慮嗰間boxhill,事原係一年前我打過電話去問嘢,聽電話嗰個態度欠佳,當時我已決定不會報依間學 ...
我都係一早報左名Boxhill ,到10月open day 感覺麻麻,老公又嫌山路轉來轉去,最後無去in
佢都好貴學費⋯⋯⋯⋯⋯

Thanks for your info!

引用:Quote:原帖由+HowardH+於+14-12-10+發表我

原帖由 jarxjar 於 14-12-10 發表
Howardh 我同你一樣, 美孚附近,我住荔欣,你呢?
我係pm 班
我都預15-1600 左右,之前睇過啲post 佢唯一唔 ...

我住荔枝角。大家住得好近呀

‹ 上一主題|下一主題