用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 奧基interview n班
樓主: jarxjar
go

奧基interview n班 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+minitabo09+於+14-12-05+發表

原帖由 jarxjar 於 14-12-05 發表
上次簡介聽得唔太清楚,因為我遲左入去,知唔知佢幾時開學?
因為我仔係8月尾b, 信寫pm offer , 無講要唔要 ...
開學足兩歲無須上pg

回覆:ensy 的帖子

Thanks!

回覆:minitabo09 的帖子

你個小1朋友咪同我仔仔係同學仔

回覆 jarxjar 的帖子

好似係1/8開學 佢哋收11個月學費的 老師話工人或grand parent帶返學都可呀

回覆 stz_1001 的帖子

係呀 同學仔媽媽 hi hi

回覆:奧基interview n班

哦!
不我都交左留位費啦,暫時得依間offer, 未有再報其他,其實佢都係我心水之一,因為上網睇過評價都唔錯。
我係pm , 依家反而擔心唔知幾時先知道校巴到唔到屋企,佢話要劃路線圖,如果無又頭痕啦⋯⋯⋯⋯⋯⋯

我都只係報左oasis就冇報其他了

因我囝係細B,好多都唔比交FORM,我報咗依間,星期六INTERVIEW完,之後的星期三已收到信話收我囝,都無去IN其他了,但個OFFER係PM班,八月開校,但要足兩歲先可以真正自己返。
如有其他家長都係返PM 班,請揮揮手,可能到時一齊上堂。

我個仔都係細B,又係pm offer,要返special pg, 而家頭痛緊邊個帶佢去上同埋交通問題,所以仲未俾留位費. 諗住讀奧基嘅媽媽,你地住得近唔近?有咩吸引你地揀佢?

我都個囝細b,都你3要返special pg呀!

回覆:stz_1001 的帖子

我都confirm 左pm offer.

回覆:jarxjar 的帖子

我個系細b, pm offer
我問過校長,可以開左學之後申請轉am

回覆:bambie118 的帖子

Btw, 大家有冇問過學費同雜費幾錢啊?

回覆:cleverGG 的帖子

我都唸緊n同佢轉am定k先同會轉am呀!

我 confirm 左pm offer , 交左留位
聽聞依間comment 唔錯,小朋友讀得開心之餘,佢會收細b, 所以我揀佢in, 同埋睇過佢有phonic lesson ,我想我仔學好啲英文。now 只擔心校車問題同幾多號開學,因為個special pg要一個家長陪

回覆 jarxjar 的帖子

我嘅concern同你一樣,問過學校校車會視乎人數而定,舊年有車去沙田同藍田. 你住邊㗎?我住火炭,都唔知有無車><

我前幾日其實打過電話去問,我屋企係美孚附近,因要到時睇OUTSOURCE的校車公司點畫線,先知實際上到唔到到,但係問過個價錢,來回都要成HKD 1,600,我問過其他朋友,佢0地都話貴,因為好多都只係一千頭。其他什費都無問,其實計下計下,都幾大開支。

我都因為聽comment 唔錯, 又收細B..
而且個次去interview個感覺都好好...
我係working mum, 所以個special pg 我唸初初我會請假陪佢上...
你地啲小朋友幾多月出世呀?

回覆 stz_1001 的帖子

你收到OFFER了嗎?不知道會否一齊上堂。我B九月出世,所以到時上到九月可以轉返N班。

回覆:HowardH 的帖子

我個囝都係pm offer ar.不過我個囝係11月呀!
所以大家都係一齊上special pg呀!

‹ 上一主題|下一主題