用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求意見,我應該堅持嗎? PG vs PN 插班
go

求意見,我應該堅持嗎? PG vs PN 插班 [複製鏈接]

各位 mama,我現處於進退兩難局面,求大家意見。囡囡係12月龍B,而家返緊 Vic PG (下午班,排左18個月先排到),亦知道囡囡應該K1入唔到 Vic (因為suppose 明天9點出 result, 但到而家仲未收到 email )咁我當 reject 左先啦。本來我可以繼續堅持俾囡囡返 Vic PG, 但進退兩難嘅局面係我囡囡早排 in 成屋企樓下(杏花邨聖道明)嘅 PN,1月插班(pm), 而聖道明亦 guarantee K1 會轉AM class. 我而家好苦惱究竟應該俾囡囡讀真真正正 PN 定繼續堅持 Vic PG 再等 apply Vic嘅 PN 和下年再戰K1?我覺得有d冒險,如果都係唔得,我咪浪費時間喺自己「無謂嘅堅持」?希望各位mama俾我意見。 感謝

0    0    0    0

回覆:求意見,我應該堅持嗎? PG vs PN 插班

揀聖道明,有保證,而且派靚津小比例不錯

引用:揀聖道明,有保證,而且派靚津小比例不錯 +

原帖由 估估 於 14-11-27 發表
揀聖道明,有保證,而且派靚津小比例不錯
係呀,你講得冇錯,我妹妺20幾年前讀聖道明,小學派左鰂魚涌嘉諾撒 (東區龍校),中學去左澳洲,岩岩double degree畢業,而家仲讀緊 master. 我唔覺得聖道明差。都係睇個小朋友本身。

回覆:求意見,我應該堅持嗎? PG vs PN 插班

小學派位跟屋企地址架喎,就算自行分配學位都只係計分而唔係睇讀邊間幼稚園。

當然,直資私小另計

‹ 上一主題|下一主題