用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黑人憎的怪獸家長
樓主: YokoS
go

黑人憎的怪獸家長 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+YokoS+於+14-11-27+發表我諗

原帖由 Sausauyeung 於 14-11-27 發表
講開又係喎,我囝都有這經歷,小組玩玩具,我仔玩緊車,隔離個媽咪無啦啦問我仔比架車佢,我仔初初無理佢, ...
好彩你反應快!!黎個阿媽又係極品。。。
佢呆一呆即係覺得你小朋友識分享好神奇
即係佢小朋友一定唔識分享啦!個媽咁鬼無品,佢邊識教

引用:Quote:WoonwoonChan+發表於+14-11-27+14:02

唉, 我都試過見維記時個老師明明同我仔玩緊考緊佢, 個家長走來係咁騷擾老師, 老師仲跟咗佢走, 而家D人真係不澤手段。

回覆:黑人憎的怪獸家長

好恐怖!全部經歷啲怪獸家長都好過分。

人在做天在看!

WoonwoonChan 發表於 14-11-27 14:17
点解甘似D劇集入面D後宮佳麗甘!如果我係校長,几叻都唔收!如果我面試時遇到甘,我一定同miss講唔好意思等 ...

我只知自己以後唔會咁教小朋友,自己亦唔會咁做!

果日in st cat有大陸個搶我女玩具,第一次搶我女玩具個大陸家長同老師都見到,個big 6 就叫佢仔唔好搶,頂轉頭老師走開左,佢仔一搶我女玩具,佢見到都唔出聲,唉

布希亞  大陸人天生競爭性強,坐巴士都要   發表於 14-12-10 14:41

引用:我諗大家都interview得7788,係到好想講下

原帖由 YokoS 於 14-11-27 發表
我諗大家都interview得7788,係到好想講下我係今次k1面試中見過最討厭的家長,唔知大家有冇見過同樣的家長 ...
如果我係學校職員或家長義工,見到有家長襯老師唔為意,自已快手快腳切個個lego塔,扮晒自己小朋友切博加分。我會開聲,所以嗰個家長咁做,通常都唔會有 offer

引用:Quote:原帖由+YokoS+於+14-11-27+發表我諗

原帖由 Sausauyeung 於 14-11-27 發表
講開又係喎,我囝都有這經歷,小組玩玩具,我仔玩緊車,隔離個媽咪無啦啦問我仔比架車佢,我仔初初無理佢, ...
如果佢真係有心,同佢講聲: 真係唔該哂你呀。

有次group in,比父母一齊入,得我1個帶仔去in, 格離對父母
老師叫唱歌, 佢地唱得仲大聲過佢個仔,
本應十個細路坐前面,家長坐後面,個家長係咁走係佢個仔格離陪佢玩,
佢成個body傘哂我個仔

當時真係想xyz佢

Helloladies  佢地以為自己同小朋友返緊playgr   發表於 14-11-27 16:08

引用:果日in+st+cat有大陸個搶我女玩具,第一次

原帖由 wsg1015 於 14-11-27 發表
果日in st cat有大陸個搶我女玩具,第一次搶我女玩具個大陸家長同老師都見到,個big 6 就叫佢仔唔好搶,頂 ...
其實佢好蠢,家長 interview 嗰 part 0分

引用:有次group+in,比父母一齊入,得我1個帶仔去i

原帖由 enkolee 於 14-11-27 發表
有次group in,比父母一齊入,得我1個帶仔去in, 格離對父母
老師叫唱歌, 佢地唱得仲大聲過佢個仔,
...
比著我,我會開聲叫佢小心睇住唔好整到其他小朋友,如果佢唔理,就會同老師講

好變態.......好彩暫時都無遇到d咁變態既家長咋 (touch wood)

回覆:YokoS 的帖子

真係乜人都有!

我都試過,我小朋友正在玩玩具,我轉身攞張櫈比自己坐,另轉頭見有pair家長小朋友加入左,而我小朋友正在玩0既玩具已經係佢地手中,我小朋友呆住望著佢地,我都好無奈...唯有去玩具櫃攞其他比佢玩,不過我小朋友就仍然不停望著被搶的玩具. 好可憐

我估學校老師, 校長身經百戰, 歷年來應該都見過呢D騎呢家長.....

我仔之前in聖雅各伯幼稚園, 入到課室玩玩具等叫no interview, 我仔玩玩下走左去隔離枱玩枱上玩具, 當時果張枱係只得個爸爸和佢個女, 個爸爸好大聲指住我個仔同佢個女講"你睇呢個小朋友好唔啱呀!離開座位呀!你千祈唔好學佢呀! " 我即刻望住個果個爸爸, 佢黑面掘住我個仔, 其他家長聽到也望過來, 我當時好尷尬, 帶返個仔回原來個位玩, 點知, 果條友個女咪又係走過離我果張枱玩玩具, 佢老豆又無反應, 我廢事話佢個女, 免嘈交, 唔出聲! 呢d咪好黑人憎!

布希亞  唯有一拍兩散,鬧返佢  發表於 14-12-10 14:42

回覆:YokoS 的帖子

Shame on her/him!!!

引用:我同女女in+香港民生時一排学生(7~8個)繞住

原帖由 Read 於 14-11-27 發表
我同女女in 香港民生時一排学生(7~8個)繞住張長枱坐,家長坐係小朋友後面,对只有一位老師坐(一位老師in晒7 ...
一個字形容佢"賤":

回覆 sakbbjaijai 的帖子

呢啲家長好自私,正常都會阻止自己小朋友,唔好騷擾到其他人啦,仲美化呢個行為叫「分享」,勁衰!

WoonwoonChan 發表於 14-11-27 14:17
点解甘似D劇集入面D後宮佳麗甘!如果我係校長,几叻都唔收!如果我面試時遇到甘,我一定同miss講唔好意思等 ...
比我都會好似你咁...對個個家長微笑...但心入面係 ...xyz...
‹ 上一主題|下一主題