用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful K1
go

Joyful K1 [複製鏈接]

間學校好似唔錯, 老師都有愛心, 不過校舍偏細, 而且無學卷, 所以仲諗緊會唔會考慮 k1-k3.
有無家長可以分享 ?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

引用:間學校好似唔錯,+老師都有愛心,+不過校舍偏

原帖由 tongtongwhite 於 14-11-26 發表
間學校好似唔錯, 老師都有愛心, 不過校舍偏細, 而且無學卷, 所以仲諗緊會唔會考慮 k1-k3.
有無家長可以分享 ...
你pn 緊?

你學券有咩選擇?

在我個人黎講,我想囡囡係細時學好英語,所以joyful 或者英幼係我first choice.

我去joyful in 過2次,2次印象都好好

回覆 LedTV 的帖子

小朋友讀緊 PN, 睇得而家個班主任有心教, 阿囡好鍾意返學.
直至目前為止感覺非常之好.

但係再讀上去, 小朋友轉變會好大, 就會覺得校舍真係細 (Tsuen Wan).  
學校也屬於細校, 其實加埋學生都唔太多, 到升小未必有優勢.

學券係考慮之一, 但不是最主要的.

回覆:LedTV 的帖子

你小朋友係joyful讀緊?可否share外籍老師們經驗是否足夠?因擔心net沒有証書,只是識講英文。我交左一間學校留位費,但joyful比較近屋企,所以如果收都會考慮。

引用:間學校好似唔錯,+老師都有愛心,+不過校舍偏

原帖由 tongtongwhite 於 14-11-26 發表
有無家長可以分享 ...
Which campus?

回覆 hamufamily 的帖子

其實我覺得基本上不錯, 老師也是有愛心教, 而且係 NET (不是中國人)。唯讀真係學校較細.

回覆:tongtongwhite 的帖子

我報左麗城,校舍好大好靚

回覆:hamufamily 的帖子

我們在荃景。麗城是全新,老師也是全新聘用,也知道麗城較大和新,當初無去麗城,因為還是對全新校有所保留。

回覆:Joyful K1

荃景校舍細,但Joyful的師生比例低所以冇問題,真的覺得細咪去麗城,超大超新超靚,那不是全部新老師有少部份以前喺喺荃景教的。

醒目開學勳章

引用:我們在荃景。麗城是全新,老師也是全新聘用

原帖由 tongtongwhite 於 14-11-27 發表
我們在荃景。麗城是全新,老師也是全新聘用,也知道麗城較大和新,當初無去麗城,因為還是對全新校有所保留 ...
我in 完荃景,打返去改報麗城,之前麗城收左n ,但我囡太細粒,坐校車我同老公唔放心,所以keep 住返joyful pg,  荃景老師好好,我面試時十分鍾意佢地。

不過我想女間學校活動空間大d,所以先改返麗城。

仲未出offer,等死人。

joyful 係我first choice

引用:我們在荃景。麗城是全新,老師也是全新聘用

原帖由 tongtongwhite 於 14-11-27 發表
我們在荃景。麗城是全新,老師也是全新聘用,也知道麗城較大和新,當初無去麗城,因為還是對全新校有所保留 ...
麗城既老師係荃景調過去架。荃景今年都請左好多新老師。

引用:荃景校舍細,但Joyful的師生比例低所以冇問

原帖由 paipaiwong 於 14-11-27 發表
荃景校舍細,但Joyful的師生比例低所以冇問題,真的覺得細咪去麗城,超大超新超靚,那不是全部新老師有少部 ...
係呀,有幾個好老師,都係荃景調左去麗城。

回覆:Joyful K1

咁讀開荃景果D咪要試新老師?咁如果出年又開新校,又掉走曬D老師?

回覆 dbchu 的帖子

其實學校本身係唔錯, 教我小朋友個老師係由開荃景校教到今日, 我覺得佢係真係有愛心, 由我們第一次見面 orientation (個時未開學), 佢一見到我小朋友, 就已經認得我小朋友,叫得出佢個名.

雖然學校本身係著重英普, 小朋友學術都應該唔錯.
但係學券幼稚園本身歷史較長, 對區內小學的認知會好少少.  
如果係同區私立幼稚園, Joyful 依然是我首選.
‹ 上一主題|下一主題