用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 不近人情的幼稚園~ 聖羅撤
樓主: jenniferichin
go

不近人情的幼稚園~ 聖羅撤   [複製鏈接]

回覆 jenniferichin 的帖子

樓主,我也支持你!今星期六去interview, 但知道校長咁惡,對呢間學校印象扣分

回覆:不近人情的幼稚園~ 聖羅撤

這都是你片面之詞,便開學校全名同校長名,人地教育你個女三年,無功都有勞。總括之言,你唔啱在先,仲係網上bad mouth人

LadyUnicorn    發表於 14-11-28 13:38
99dogdog  Agree  發表於 14-11-27 12:50
sibylyau    發表於 14-11-27 12:11
AJH  agree  發表於 14-11-27 11:51

平心而論, 你應該知道呢間學校既STYLE, 而唔係一般村學你先會揀佢.

引用:平心而論,+你應該知道呢間學校既STYLE,+而

原帖由 enkolee 於 14-11-27 發表
平心而論, 你應該知道呢間學校既STYLE, 而唔係一般村學你先會揀佢.
無人會知道呢間學校的style係咁無同理心卦??

引用:這都是你片面之詞,便開學校全名同校長名,

原帖由 twk005 於 14-11-27 發表
這都是你片面之詞,便開學校全名同校長名,人地教育你個女三年,無功都有勞。總括之言,你唔啱在先,仲係網 ...
同意!如果間學校咁差k1就要走啦,仲要讀到畢業

每到這些敏感的日子,唔知點解總會有這些言論

回覆 andrewrew 的帖子

這次的討論只係指"今次事件", 不係下下不滿意都要轉校! 而且~討論區上寫明不能公開學校名嗎?  既然是公開的討論為何要拐彎抹角的? 讓人玩猜名遊戲嗎?

其實教會學校一向都係嚴,樓主係聖羅撒3年應該感受到,但亦都感受到呢種規舉對小朋友正面的影響。你可以說像軍訓,但有時這些死估估的規舉先會讓而家聰明的小朋友係一些大是有非的情況下無彎轉。

唔比家長遲到係唔想影響上課活動及小朋友的專注,亦都讓小朋友知道遲到係唔應該。有時係可以投訴,其實是反映,真係唔係合理都要出聲,但係我覺得自己係度寫完,再係要寫信去校監,老實說會唔會過火左,雖然阿囡係K3,但都仲有半個學期,係有家長日,要見老師佢地MA!

echaichai 發表於 14-11-27 10:39
每到這些敏感的日子,唔知點解總會有這些言論

陰謀論

自己錯又要人地包容, 人地唔包容又要投訴人, 無奈

如果這論壇區講完校方立即得知消息的話, 即是話校方已有人介入在討論區裡?
(又係另一個"陰謀論"......)

引用:回覆+andrewrew+的帖子 這次的討論只係指"

原帖由 jenniferichin 於 14-11-27 發表
回覆 andrewrew 的帖子

這次的討論只係指"今次事件", 不係下下不滿意都要轉校! 而且~討論區上寫明不能公開 ...
你尾嗰句就係你的目的囉。另外,做了3年名校家長,先開account又係攪笑囉

樓主真係當老師唔識電腦又或者當BK唔出名,現在網絡系統發達,的確有些幼稚園老師或校長,真係會睇BK,唔係陰謀論。

所以在做家長言行真係要小心。

回覆 twk005 的帖子

哈哈哈~我個大仔成9歲, 個account 係大肚個時都開左拉~ 平時都是睇人地留言多! 今次真是由感而發~這裡淇是大家討論的園地, 沒有敵人!

crystal媽咪  支持,你07年已註冊的.  發表於 14-11-29 22:10

你有意見可以寫信去反映,但如果你真心覺得自己個女在三年幼稚園生活是滿足的,也不妨寫封信到校監處嘉許一下啦

都係嗰句啦,未報同未in嘅家長自己權衡輕重,每逢面試旺季都有開哂名的負面post出現。做了9年媽咪,先第一次有感而發真係好幸運

在情,我理解及同情家長因事故到門而不得進既難過同無奈。

不過其實在理學校冇錯,規矩已經訂左,大家都要遵守。小女也是讀天主教學校,校規很嚴在入學前已經知道。

樓主個account 2007年開架喎

我又覺得咁囉,如果只係陰謀論的,就唔會只係抹黑呢間學校的,咁應該好多學校都會被抹黑啦!

引用:在情,我理解及同情家長因事故到門而不得進

原帖由 raymond338hk 於 14-11-27 發表
在情,我理解及同情家長因事故到門而不得進既難過同無奈。

不過其實在理學校冇錯,規矩已經訂左,大家都要 ...
Agree

‹ 上一主題|下一主題