用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in果陣老師問如有pm要不要?
go

in果陣老師問如有pm要不要? [複製鏈接]

本身揀am,但in時老師問如有pm要不要? 其實係咪應該要咗先? 因為囝囝in咗咁多間都未有着落 後悔中。。。

0    0    0    0

回覆:每日媽媽 的帖子

算啦,都已成過去。而且未必一定唔得。
黎緊仲有無學校未面試?寄望未來。

我就一向報上午,但會揀埋:如果無位,願意讓學校安排。我自己揀得去in, 就一定好心儀,上下午都殺!

睇下間學校有幾心儀。。。如果係最最心儀果幾間,老師開口問要吾要pm.我會答佢首選am.次選pm  增加入讀機會

引用:本身揀am,但in時老師問如有pm要不要?+其實

原帖由 每日媽媽 於 14-11-25 發表
本身揀am,但in時老師問如有pm要不要? 其實係咪應該要咗先? 因為囝囝in咗咁多間都未有着落 後悔中。 ...
上年pn  我都係甘話上下午都要..結果一樣水蛇春waiting list..
今年學位多..放心吧!! 點都有既..加油..如果係心儀既..快d 寫求位信...增加機會..話唔埋有人放位就到你架喇!!
祝成功!!
不過我今年堅決左話要下午結果快左有offer

引用:算啦,都已成過去。而且未必一定唔得。 黎

原帖由 helenmelody 於 14-11-25 發表
算啦,都已成過去。而且未必一定唔得。
黎緊仲有無學校未面試?寄望未來。
嚟緊仲會有in,不過我記得填form時我揀晒只要am,如果冇就不接受pm安排

引用:睇下間學校有幾心儀。。。如果係最最心儀果

原帖由 yipki 於 14-11-25 發表
睇下間學校有幾心儀。。。如果係最最心儀果幾間,老師開口問要吾要pm.我會答佢首選am.次選pm  增加入讀機會 ...
最慘係囝囝而家仲未有着落,冇得揀

引用:Quote:原帖由+每日媽媽+於+14-11-25+發表本

原帖由 soso3509 於 14-11-25 發表
上年pn  我都係甘話上下午都要..結果一樣水蛇春waiting list..
今年學位多..放心吧!! 點都有既..加油..如果 ...
請問最心儀的而家未有結果,我係咪都照寫俾有waiting果d排住先? 但我怕到時人哋俾到offer時,我心儀嘅又咁好彩有時。。。到時唔要人哋嘅offer會唔會好衰

引用:Quote:原帖由+每日媽媽+於+14-11-25+發表本

原帖由 soso3509 於 14-11-25 發表
今年學位多..放心吧!! 點都有既..加油..如果 ...
點解話今年學位多?

回覆:每日媽媽 的帖子

面試時,見到老師,自己主動講,pm位都一定考慮啦。

引用:面試時,見到老師,自己主動講,pm位都一定

原帖由 helenmelody 於 14-11-26 發表
面試時,見到老師,自己主動講,pm位都一定考慮啦。
明白,謝謝!

如果心儀既就梗係要埋下午班, 收左的話咪再排WAITING轉番上午班

政府都成日講袋住先,總之有位唔理上午下午定全日,一定要左先,最多之後申請轉班。

悠悠110409    發表於 14-11-26 12:38

更係話要pm位啦,如果唔係,連後補位都唔會有機會呀.......學校會直接比信你話唔取錄架.........

During Kentville interview, 我揀只要am,even the teachers asked me again during interview, I said 不接受pm.... Teachers looked at me strangely...

回覆 每日媽媽 的帖子

我會照要pm,到時入到,再睇下可唔可以轉am.

BB-Max 發表於 14-11-26 10:15
During Kentville interview, 我揀只要am,even the teachers asked me again during interview, I said 不 ...
kv都有問我, 可能人人都會問..

回覆 每日媽媽 的帖子

加油呀, 媽媽~!!!
我們都好相信緣份, 就好似大人見工或升職一樣, 要天時地利人和, 不用太擔心啊~~~上天至有安排 (我無宗教)

回覆 月光夢魔兔 的帖子

如果係龍校, 乜野OFFER都殺左先啦, 轉唔轉到AM再慢慢諗~!

helenmelody 發表於 14-11-26 10:30
回覆 每日媽媽 的帖子

加油呀, 媽媽~!!!
我暫時都係收到WAITING, 希望見到有OFFER既信啦......

回覆 h2dog1 的帖子

Good luck, mama!

我們原校有K1 OFFER, 但好貴, 我們想轉第二間, 暫時未有結果, 最快等緊民生出結果呀....
‹ 上一主題|下一主題