用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 鑽石山靈糧幼稚園 請問在近2,3年在鑽石山靈糧讀的學生家長 ...
go

請問在近2,3年在鑽石山靈糧讀的學生家長 [複製鏈接]

可否分享下k1 課程內容有否和往年不同了?
英文,普通話每日可接觸到嗎?
每周多少堂?什麼形式上呢?

本身沒宗教的話小朋友易適應嗎?

謝謝

0    0    0    0

我都想知

回覆:Handsomewoman 的帖子

回覆:mrsmak125 的帖子

引用:補充:應該每位老師都輪Assembly +

原帖由 mrsmak125 於 14-12-01 發表
補充:應該每位老師都輪Assembly
thanks

推返上去, 想知多d鑽石山靈糧資料
有無用家可講多d

thank

回覆:請問在近2,3年在鑽石山靈糧讀的學生家長

我囡讀緊k1,見佢每日都好開心,日日返黎就係唱歌、唱歌、同唱歌,問佢係學校做咩,佢識講去過視藝室做手工油顏色、唱歌、玩滑梯、大積木等。學校又會不停在網站上放小朋友在校的活動相片(真係又快又新),我就可以用d相問我囡當時做緊d咩,佢又可以即時分享。所以就算只係返學4個月,我都覺得好滿意。

引用:我囡讀緊k1,見佢每日都好開心,日日返黎就

原帖由 small_leaf 於 14-12-24 發表
我囡讀緊k1,見佢每日都好開心,日日返黎就係唱歌、唱歌、同唱歌,問佢係學校做咩,佢識講去過視藝室做手工 ...
請問妳升小有咩打算?大抽獎定考直資?
會出去補英文嗎?

回覆:Handsomewoman 的帖子

升小會大抽獎,直資都會試,睇下結果係點先再選擇。
英文方面我有係出面學,有時聽佢返黎講,都成日有英文老師上堂

引用:升小會大抽獎,直資都會試,睇下結果係點先

原帖由 small_leaf 於 14-12-27 發表
升小會大抽獎,直資都會試,睇下結果係點先再選擇。
英文方面我有係出面學,有時聽佢返黎講,都成日有英文 ...
謝謝分享

引用:Quote:原帖由+small_leaf+於+14-12-24+發表

原帖由 Handsomewoman 於 14-12-25 發表
請問妳升小有咩打算?大抽獎定考直資?
會出去補英文嗎?
我大仔上年畢业。
他入了官校,而有好多同学去私校/直資。
学校生活超開心,少功课,小朋学到主动,去in直资時不会怕醜。
如果想上小学是傅统学校,那要多点加强小朋友。

‹ 上一主題|下一主題