用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95網 - 失落過後, 要準備下一輪遊戲了
樓主: PeggieLam
go

95網 - 失落過後, 要準備下一輪遊戲了 [複製鏈接]

回覆:95網 - 失落過後, 要準備下一輪遊戲了

點解將官小會咁差?話哂有band 1聯繫

如果有4間我自己不能排名,要填滿甲二三嗎?心水是明道,黃永樹,信義會,將天……是但一間都心滿意足

如果 1. 王余 , 2 . 梁潔華 , 3. 田家炳, 4. 景天 , 5. 梁省德 這樣排隱障陣嗎?

謝謝指教

yau062809 發表於 15-1-26 18:14
如果 1. 王余 , 2 . 梁潔華 , 3. 田家炳, 4. 景天 , 5. 梁省德 這樣排隱障陣嗎?

謝謝指教 ...
2/3只能留一間
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

Thanks, 景天排第 3  隱陣嗎? 因見景天 位不多,

回覆:yau062809 的帖子

你先去小學概覽看看景天的班級結構

回覆 CatEgg 的帖子

睇過,不是千禧校舍,不大,但有裝修過因見統一派位學額只有 56 個,排乙三會唔會唔隱陣,怕會派到好後

引用:Quote:savi+發表於+15-1-22+15:19+如乙二放

原帖由 hkpapa852 於 15-01-22 發表
乙二放信義機會高過明道少許, 但都係好低. 屬高風險做法
乙二放信義會,個人認為機會等如零。我大女於2011年獲派首志願信義會,部份同學於甲一及乙一填馮晴/黃永樹,乙二填信義會,結果全軍覆沒,獲派去梁省德、基德或將官。

想請教 ,1)田小、2)馮晴、3)明道、4)信義,我新搬入將軍澳唔熟D學校可撰邊間好請比D意見,自行田小唔入
敬畏耶和華是智慧的開端

fanwon 發表於 15-1-22 12:52
其實今年田小是否由保險升呢做次熱?

另外, 我自己覺得梁省德唔太差, 但風評麻麻, 真係頭都大埋! ...
請問此校會不會太谷嗎?功課多唔多?未參觀過,老師有愛心熱誠嗎?thx!

大家會點比較黃永樹同宣基呢?谷嘅程度,品德及升中比較。

回覆 meilo 的帖子

田小我無參觀過, 不過係公園同個田小小朋友玩時問過下意見, 樣樣好似好平均, 個小朋友睇落又唔錯

至於梁省德, 佢校長同我個幼稚園校長關係唔錯, 所以幼稚園校長都落力推這間
去梁省德觀課時見校長有 heart, 其他都無太大印象, 所以應該都係一般般, 唔太極端

[size=1.2em]95區志願
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D6

[size=1.2em]有無六月七日小一派位的TKO家長?
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D8

2014小一統一派位報名已截止--95 網來個統計,大家分享下!!
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D4

[size=1.2em][size=1.1em](給2015-2016年度小一家長參考) 2014-2015年度小一派位結果檢討
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D7
‹ 上一主題|下一主題