用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95網 - 失落過後, 要準備下一輪遊戲了
樓主: PeggieLam
go

95網 - 失落過後, 要準備下一輪遊戲了 [複製鏈接]

rhung 發表於 15-1-22 13:48
若我放乙一,信義會,乙二梁省德, 乙三/四或將官。
咁應該差極都只派乙二, 乙一都好大機會入.

唔考慮7大熱門放乙一?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:rhung+發表於+15-1-22+13:48+若我放

原帖由 hkpapa852 於 15-01-22 發表

唔考慮7大熱門放乙一?
不考慮,失落了宣基,唔敢太進取,斷了1-1-1。

KVV 發表於 15-1-22 13:44
我都聽說梁省德不太差, 有無人讀緊可以比d 意見?
住我隔離屋有個小朋友讀緊梁省德, 佢DADDY都話唔差, 我見個小朋友讀得幾開心。
另一個小朋友讀田小, 日日放學就聽到個阿媽喺度喪鬧, 個阿媽話學校差, 支援唔夠, 但我唔知佢想要咩支援...

chiliwu 發表於 15-1-22 14:35
住我隔離屋有個小朋友讀緊梁省德, 佢DADDY都話唔差, 我見個小朋友讀得幾開心。
另一個小朋友讀田小, 日日放 ...
去咗四星級酒店得到五星級服務, 同去咗四星級酒店要求有五星級服務係兩回事囉!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

rhung 發表於 15-1-22 13:48
若我放乙一,信義會,乙二梁省德, 乙三/四或將官。
換著我會揀乙二放將官, 起碼同官中有聯繫, 官中都叫做係區內英中之一, 雖然唔係TOP

chiliwu 發表於 15-1-22 14:38
換著我會揀乙二放將官, 起碼同官中有聯繫, 官中都叫做係區內英中之一, 雖然唔係TOP
...
我覺得, 今年乙二放呢2間應該都幾安全

梁省德, 將官

另外呢2間機會都高:

田小, 梁潔華

hkpapa852 發表於 15-1-22 14:38
去咗四星級酒店得到五星級服務, 同去咗四星級酒店要求有五星級服務係兩回事囉!
...
好難講, 可能大家都係提供緊5星級服務但一個要求高D, 一個要求低D
又或者一個醒D, 一個冇咁醒

不過以我呢幾年觀察, 讀梁省德果位小朋友事實上係 SMART D
所以, 揀緊適合O既學校真係好重要
希望我個小朋友入咗果間真係適合佢啦 ...

引用:Quote:chiliwu+發表於+15-1-22+14:38+換著

我覺得, 今年乙二放呢2間應該都幾安全

梁省德, 將官
如乙二放明道,信義會,會否太冒險?

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-01-22+發表

原帖由 savi 於 15-01-22 發表
我也困惑,若明道乙一,信義乙二,其實浪費了乙二既機會?

savi 發表於 15-1-22 15:19
乙二放信義機會高過明道少許, 但都係好低. 屬高風險做法

回覆:95網 - 失落過後, 要準備下一輪遊戲了

我都想知多啲關於梁省德,應放佢什麼位好

梁省德我自己會第三, 希望唔會派左去大西洋

引用:Quote:rhung+發表於+15-1-22+13:48+若我放

唔考慮7大熱門放乙一?
想問乙一明道,乙二田小,乙三梁省德,乙四將官,係咪冒險?

rhung 發表於 15-1-23 10:56
想問乙一明道,乙二田小,乙三梁省德,乙四將官,係咪冒險?
我覺得唔冒險, 應該最差都只係派乙三

hkpapa852 發表於 15-1-23 10:59
我覺得唔冒險, 應該最差都只係派乙三
請問乙三填將官又冒險嗎?

hkpapa852  都唔算冒險  發表於 15-1-23 11:35

回覆 hkpapa852 的帖子

hkpapa852 都唔算冒險 發表於 1 分鐘前

多謝回覆!  
我現在煩惱緊乙二及乙三, 田小及將官, 唔知邊個排先好?

hkpapa852  田小一定不能放乙三  發表於 15-1-23 11:41

田小好過將官嗎?  因我純粹諗將官有聯繫中學.  乙四開始, 已經唔知道可以點排了.  可否給予意見?

NamB 發表於 15-1-23 11:48

田小好過將官嗎?  因我純粹諗將官有聯繫中學.  乙四開始, 已經唔知道可以點排了.   ...
田小好唔好過將官我唔清楚, 但上年我識好多人田小乙三都入唔到, 將官乙四仲有人入到

NamB  Thanks  發表於 15-1-23 11:59

如果乙一將天, 乙二聖安德肋, 乙三景天, 乙四田家炳呢?  頭都大埋...

請問景天丶官小丶梁醒徳你哋會點排位?
‹ 上一主題|下一主題