用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 高主教 vs 黃永樹
go

高主教 vs 黃永樹 [複製鏈接]

應該點揀? 幫姪女問。

3    0    0    0

回覆:高主教 vs 黃永樹

有細佬跟尾。

push

Sorry,  post 錯左, 原來唔係黃永樹, 係將循至真。唔係好識TKO 嘅小學,聽佢地話如果唔得,乙一可能唔擺將循,擺黃永樹大機會D,原來我搞到亂晒。

馮晴, 將天, 黃永樹係將軍澳3大熱。點解會認為放黃永樹個機會大D

高主教好似大部份都上番中學部。若果經濟負擔得到, 高主教未嘗唔係一個好選擇。將循屬新校, 得幾年升中派位成績可睇, 派到 BAND 1 中學大約只有 1/3 左右。

sakbbjaijai 發表於 14-11-24 15:56
Sorry,  post 錯左, 原來唔係黃永樹, 係將循至真。唔係好識TKO 嘅小學,聽佢地話如果唔得,乙一可能唔擺 ...
其實上年開始,TKO有7間唔放乙一係入唔到,放黃永樹同將循做乙一分別不大;TKO中學網又麻麻地,入RC好過
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852,
請指教,大抽獎階段中,TKO有邊7間唔放乙一估計係入唔到?即就算將軍澳二綫D的小學,也要放乙一先有機會入到?

chiliwu 發表於 14-11-24 18:53
馮晴, 將天, 黃永樹係將軍澳3大熱。點解會認為放黃永樹個機會大D

好似話無宗教,少D人會揀?

turnaround 發表於 14-11-24 19:49
hkpapa852,
請指教,大抽獎階段中,TKO有邊7間唔放乙一估計係入唔到?即就算將軍澳二綫D的小學,也要放乙 ...
將天、馮晴、宣基、黃永樹、將循、王余、明道、聖安德肋呢7呢上年大抽獎乙一都有人入唔到
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 14-11-24 21:57
將天、馮晴、宣基、黃永樹、將循、王余、明道、聖安德肋呢7呢上年大抽獎乙一都有人入唔到 ...

將天, 馮晴, 黃永樹, 宣基, 將循, 王余 呢6間 一定要放第一, 所以只可以6揀1。宣基今年超收12人, 大抽獎只得番50個位。
另外1間唔知係咪聖安德肋, 唔肯定。

識人上年將明道放第二入咗。

chiliwu 發表於 14-11-24 23:07
將天, 馮晴, 黃永樹, 宣基, 將循, 王余 呢6間 一定要放第一, 所以只可以6揀1。宣基今年超收12人, 大抽獎只 ...
原來我打咗8間....第7間應該係聖安德肋,因為上年我識10個將佢排乙二但無一個入到

謝謝你們的意見!
‹ 上一主題|下一主題