用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真小學暨幼稚園 面試結果
樓主: Cocc
go

崇真小學暨幼稚園 面試結果 [複製鏈接]

請問TT幼升TT小有多大機會?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

回覆:崇真小學暨幼稚園 面試結果

睇完之後我一點都不喜歡這學校了。人家的教育理念是想給小朋友接受英普教育的,ok,你唔收人無問題,但為甚麽給人家主流班的offer呢?先不說對主流班報名者的不公平,你認為人家只要你“崇真”這兩個字嗎?可能有人是,但我相信大部份的人都不是...包括我。如果學校反問我,“你本來選英普的,但為何現在你又要主流offer?”我都唔知點答...人家是想買西柚的,不要用橙去頂替...

引用:睇完之後我一點都不喜歡這學校了。人家的教

原帖由 kim107 於 14-11-24 發表
睇完之後我一點都不喜歡這學校了。人家的教育理念是想給小朋友接受英普教育的,ok,你唔收人無問題,但為甚 ...
但是當時在填寫意願時,也有主流英普的4個意願來填,不過,其實公平的做法應該是2個範疇一起公佈就會看落舒服點

睇完之後我一點都不喜歡這學校了。人家的教育理念是想給小朋友接受英普教育的,ok,你唔收人無問題,但為甚 ...
其實我記得講座有講如果英普吾得都有机會派主流,睇家長排的次序。如果吾鍾意都可以吾報架,你有去聽講座?

引用:Quote:原帖由+kim107+於+14-11-24+發表睇完

原帖由 魚生@ 於 14-11-24 發表
其實我記得講座有講如果英普吾得都有机會派主流,睇家長排的次序。如果吾鍾意都可以吾報架,你有去聽講座? ...
有無講就唔知啦,因為我無去簡介會。如果我有去我一定會舉手問原因及問這樣對主流公平嗎?主流不收,會否自動轉英普?

請你冷靜,人家張報名表,係揀志願的,第一,第二,第三,第四咁俾家長排的。佢只係派唔到第一志願咁解。

引用:Quote:原帖由+kim107+於+14-11-24+發表睇完

原帖由 hedhed 於 14-11-24 發表
請你冷靜,人家張報名表,係揀志願的,第一,第二,第三,第四咁俾家長排的。佢只係派唔到第一志願咁解。

...
同意,一係一早唔好排次序,填1個英普算,免得派出黎唔係英普又鬼剎咁嘈,仲有霸住一個主流位→_→

原帖由 zebrabb 於 14-11-24 發表
但是當時在填寫意願時,也有主流英普的4個意願來填,不過,其實公平的做法應該是2個範疇一起公佈就會看落舒 ...
對,如一同公報似考慮了各人成績分派,但佢第二批主流都未in (定剛in 一兩日)就將主流位分比國際,似有比位比得起錢嘅人之嫌,雖然佢地有權,以有學卷學校來說未免太商業化出面了,除非佢有比國際位比番主流啦

引用:Quote:原帖由+zebrabb+於+14-11-24+發表但

原帖由 Cheesepop 於 14-11-24 發表
對,如一同公報似考慮了各人成績分派,但佢第二批主流都未in (定剛in 一兩日)就將主流位分比國際,似有比 ...
我地就放長雙眼,看首輪主流公佈,有無比英普位回贈先

回覆:崇真小學暨幼稚園 面試結果

唔知幾時首輪主流公布~

引用:唔知幾時首輪主流公布~ +

原帖由 hilarychu 於 14-11-24 發表
唔知幾時首輪主流公布~
5号in 應差不多了

引用:Quote:原帖由+zebrabb+於+14-11-24+發表但

原帖由 Cheesepop 於 14-11-24 發表
對,如一同公報似考慮了各人成績分派,但佢第二批主流都未in (定剛in 一兩日)就將主流位分比國際,似有比 ...
其實商業化都算,嘢都唔扮下

一開頭,
揀人黎in!

之後主流未in 曬,就俾主流offer 英普班

主流班interview 又有一批人早d有offer

其實尾場,上星期仲有幾多位剩?

‹ 上一主題|下一主題