用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真小學暨幼稚園 面試結果
go

崇真小學暨幼稚園 面試結果 [複製鏈接]

有冇人未收到面試結果
   2    0    0    0

回覆:崇真小學暨幼稚園 面試結果

上星期五先見完,要4星期

11月5日面試主流班,希望快啲有結果。

回覆 yankazama 的帖子

same here, 11月5日面試主流班

回覆 Cocc 的帖子

見其他 forum 有人話in國際班但得到主流班offer ...有人知道是真的嗎?
如果是真的, 即是說, 越遲in就有offer機會就越微?
那即是, 有可能學校已在接見時間上排好收生次序?

引用:回覆+Cocc+的帖子 見其他+forum+有人話in

原帖由 EEKO 於 14-11-24 發表
回覆 Cocc 的帖子

見其他 forum 有人話in國際班但得到主流班offer ...有人知道是真的嗎?
我識家長in 英普俾主流offer

其實我覺得學校會想收E類學生

因為會俾三千幾學費讀K,應該唔介意俾四千幾讀小學

所以主流班位剩返唔多

想問下,崇真有無中學? 和小學有connection嗎? 是龍嗎? Band 幾? 真心請教。謝。

Joball 發表於 14-11-24 15:05
我識家長in 英普俾主流offer

其實我覺得學校會想收E類學生
但他們嘅英粵(主流)班是設定為學卷制, 而不是家長們介意俾三千幾學費呢...
如果他們的主流班有選擇而是不設學卷, 我相信都一樣會有咁多人申請的
我只是覺得這樣安排好奇怪, 一邊有人interview, 但學校一邊出offer

應該有誤會吧?in英普俾主流offer...希望那位家長可以澄清一下,是否指in小學,因為我有朋友是in小學有此安排,但沒有聽過發生在幼稚園。

引用:應該有誤會吧?in英普俾主流offer...希望那

原帖由 littlemiss2011 於 14-11-24 發表
應該有誤會吧?in英普俾主流offer...希望那位家長可以澄清一下,是否指in小學,因為我有朋友是in小學有此安 ...
應該是真的,另一post 有幾個家長都咁講,如果知會咁收法,應會多d人報國際班

littlemiss2011 發表於 14-11-24 15:27
應該有誤會吧?in英普俾主流offer...希望那位家長可以澄清一下,是否指in小學,因為我有朋友是in小學有此安 ...
係真既,FACEBOOK有媽咪分享左佢個CASE真係咁樣,IN 英普,但因為信叫佢1月比留位費,但其他媽咪11月尾比留位費,覺得奇怪,所以先打去學校問,亦證實左學校真係比主流班既OFFER佢!

下.. IN 英普但比主流OFFER. 咁對於IN 主流既.. 似乎唔多公平?!

其實應該唔會啩,我剛才好大膽咁打去問,我現在英普waiting,可唔可以轉主流班,佢好肯定咁話英普同主流係分開收,各不相干的。

kim107 發表於 14-11-24 16:35
其實應該唔會啩,我剛才好大膽咁打去問,我現在英普waiting,可唔可以轉主流班,佢好肯定咁話英普同主流係 ...
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2949612&extra=page%3D2&page=3

英普收120人,主流收120人。
如果有人報英普得主流位,咁會剩番幾多主流位?

facebook我唔公開了,因為有人名,但case相近

引用:下..+IN+英普但比主流OFFER.+咁對於IN+主流

原帖由 mobchan 於 14-11-24 發表
下.. IN 英普但比主流OFFER. 咁對於IN 主流既.. 似乎唔多公平?!
商業決定

引用:應該有誤會吧?in英普俾主流offer...希望那

原帖由 littlemiss2011 於 14-11-24 發表
同班N同學
大B囡
真人真事

回覆:Joball 的帖子

死啦,咁咪剩好少位

甘會唔會in主流比英普呢?

‹ 上一主題|下一主題