用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 銘基VS聖芳濟
樓主: 熹熹媽
go

銘基VS聖芳濟   [複製鏈接]

回覆 claralee 的帖子

上年度寫,今年2014冇再放,我好似系個周年報告度寫。當日我還比較銘基,銘基好些。

我中學年代讀傳統band 1A英中名校. 讀得辛苦又壓力大, 最後敗退告終到外國升學.
如果我當年讀九華(以我小學成績九成九入到), 開開心心hea讀, 冇乜功課, 冇乜測驗, 連A.Math都唔洗讀, 年年自動升班, 日日返學打波游水玩音樂, 去附近女校溝女, 在人面前大大聲自認名校生...............到時到侯就上飛機走人, 個童年真係perfect.
(今日九華仔仲勁, 著住校服去玩佔旺)

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請冷靜及理性討論, 切勿作出侮辱/挑釁之言詞, 違規者會收警告牌, 漠視警告者會被禁言/封戶, 敬請注意
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:回覆+KikiDaddy+的帖子 上次聽油真也有7x%

原帖由 Crabtree 於 14-12-02 發表
回覆 KikiDaddy 的帖子

上次聽油真也有7x%! 唔知係咪我聽錯呢?循道中學都有60%,所以我以為QE跌了! ...
循道冇可能有6x%入U率,可能當中包括自資及海外學位課程。一

引用:Quote:原帖由+Crabtree+於+14-12-02+發表回

原帖由 khmama 於 14-12-03 發表
循道冇可能有6x%入U率,可能當中包括自資及海外學位課程。一
油真都冇7x%入U率。本地資助及自資學位共56.5%.連埋海外6.5% (假設係學士課程),最盡都係63%. Jupas offer係58% (包括degree.,asso degree同higher diploma). Best 5 subject level 4都係50.7%, 真正本地資助學位入U率應該大約50%.

回覆:khmama 的帖子

這是我在循中升中講座所見(附圖), 我唔識睇所以誤以為有60%!

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆:khmama 的帖子

日後我去中學睇他們給的Jupas資料, 是否只睇degree offer or degree programme資料呢?我而家仍一頭霧水

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

回覆 Crabtree 的帖子

好模糊, 可否清楚些 ? 我上次在報章見到學位大學都是60%多 , 不知是否包副學士?

回覆 claralee 的帖子

其實我第一次post pic, 用手機程式upload相唔得,唯有影iPad upload上來!

Crabtree 發表於 14-12-4 09:30
日後我去中學睇他們給的Jupas資料, 是否只睇degree offer or degree programme資料呢?我而家仍一頭霧水

...

但degree offer又唔止8大,好似包埋ou恆管珠海等,所以都係糊裡糊塗
‹ 上一主題|下一主題