用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA 同民生(九龍) 哪間好?
樓主: bbchu210
go

SFA 同民生(九龍) 哪間好? [複製鏈接]

回覆:mrschiang 的帖子

請問女仔九龍城網升中好嗎?

回覆 mrschiang 的帖子

我小朋友係仔, 係民幼讀緊,兩間功課應該都唔少, 不過民生有中學, 但SFA學術好D, 所以有難決定

回覆:SFA 同民生(九龍) 哪間好?

回覆:SFA 同民生(九龍) 哪間好

民生要考頭100名才穩上民中,大家都甘谷,如上到民小中上游,在sfa也不會太差,未來不愁入到更好的band1中學

入民幼的目的唔係想平穩過度上民小的嗎?

不過咁都好,出年六月有心人又可以多一分機會。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:奥脫福 的帖子

bbchu210 發表於 14-11-23 19:44
回覆 mrschiang 的帖子

我小朋友係仔, 係民幼讀緊,兩間功課應該都唔少, 不過民生有中學, 但SFA學術好D, 所 ...
1.  There are lots of homework in MSP, i dont think there are many students are 'hea 住'
2.  I believe all-rounded education is more important than acedemic only
3.  Well, it also depends on whether your kid is 'pushable'.

回覆:SFA 同民生(九龍) 哪間好?

勿忘初衷

‹ 上一主題|下一主題