用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖彼得堂in成點?
go

聖彼得堂in成點?

大家小朋友今天聖彼得堂in成點? 小朋友表現得好不好? 家長對學校印象好嗎?

引用:大家小朋友今天聖彼得堂in成點?+小朋友表現

原帖由 achieverone 於 14-11-22 發表
大家小朋友今天聖彼得堂in成點? 小朋友表現得好不好? 家長對學校印象好嗎?

...
對學校印象幾好。但係小朋友吾肯講野。我諗

回覆:聖彼得堂in成點?

我小朋友都係. 慢熱. 不係想講乜.

回覆:achieverone 的帖子

學校老師校長都明白呢個年齡未識講野係正常⋯ 唔好擔心! 我囝上年都係咁⋯ 而家讀緊上午班,番左幾個月,我同老公同其他同學媽媽都一致覺得聖彼得堂真係幾好!

引用:學校老師校長都明白呢個年齡未識講野係正常

原帖由 hehawendy 於 14-11-22 發表
學校老師校長都明白呢個年齡未識講野係正常⋯ 唔好擔心! 我囝上年都係咁⋯ 而家讀緊上午班,番左幾個月, ...
老師話今年k1收66個小朋友。。。有D渺茫。

學校老師幾好, 果日我帶個女去面試, 面試途中個女話要上廁所, 老師都好主動幫我帶女兒上廁所, 面試完後問個女中吾中意間學校, 距話好中意, 希望入到呢間學校啦!! 整體表現不過不失~~

我仔所以指令都做晒,但係唔肯講野。收咁少人,我諗機會好微

回覆:ArKeii 的帖子

你唔係去明我咩?

回覆:ArKeii 的帖子

你是不是都住柴灣區

Interview感覺好好,有無人有升小資料呀?

大家幾時知道結果呀??? ^^ 替你們緊張!!

回覆 hehawendy 的帖子

應該是月底先知

回覆:gingerrice 的帖子

interview 後有張通告話12月31日電郵通知

回覆 rkowsoakna 的帖子

OH....要等到月尾! 支持各位!!
呢間學校真係幾好!!

回覆 hehawendy 的帖子

is your kid student of this school?

回覆:gingerrice 的帖子

Yes

引用:interview+後有張通告話12月31日電郵通知 +

原帖由 rkowsoakna 於 14-12-11 發表
interview 後有張通告話12月31日電郵通知
No, it's between Dec.19-24.  Dec. 31 is St.Paul. Two different school.

hehawendy 發表於 14-12-16 12:49
Yes

可否講一講呢間學校有咩咁好呢?我個女果日IN得唔錯,有少少CHANCE

我都想知。呢間課程深嗎,定係 happy school? 英文課程又點?

回覆 choibobo 的帖子

我囝今讀緊K1.. 真心地覺得好好! 老師好有愛心,教導得小朋友好乖,老師可能懂得令小朋友好留心上堂學習, 學到既野回家講得番又做得番出黎。學術都唔差⋯ 有英文普通話堂,上兩個月學學識好多中英文字,好似兩個月後就每日一頁線條練習工作紙, 逢星期五就有三樣功課, 另外仲有兩個閱讀計劃, 其實都好充實!!
當然仲有聖經故事,一班約30人有一個主班主任加兩個老師,照顧很好!
感恩天父安排左咁適合我小朋友既學校,令囝囝乖乖咁成長!