用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真國際班課程
go

崇真國際班課程 [複製鏈接]

有冇媽媽可以分享下崇真國際班既課程?
佢地phonics 教得好嗎?仲洗唔洗出外補phonics?
中英數課程深嗎?上local小一跟得上嗎?
另外國際班可否升崇小主流班?

0    0    0    0

回覆:fishstoneb 的帖子

我都想知, 希望有此校家長分享下。 唔該晒!

推....

回覆:fishstoneb 的帖子

國際班英文教得好好,英中不需要向外補。課程不深,但語言環境好好。主流或國際班的,到升小學都可選入主流或國際部。大仔由幼稚園國際部,讀到小五國際部了。細仔剛收到國際EPK 1 am offer

引用:國際班英文教得好好,英中不需要向外補。課

原帖由 bosophie 於 14-11-24 發表
國際班英文教得好好,英中不需要向外補。課程不深,但語言環境好好。主流或國際班的,到升小學都可選入主流 ...
功課考試多唔多?

引用:國際班英文教得好好,英中不需要向外補。課

國際班英文教得好好,英中不需要向外補。課程不深,但語言環境好好。主流或國際班的,到升小學都可選入主流 ...
會唔會好谷架?

回覆:bosophie 的帖子

請問英普班的小朋友會唔會抗拒講廣東話?數學教得好唔好?

崇真網頁有課程簡介, 可以睇睇:-
English curriculum - http://www.ttpskg.edu.hk/it-scho ... nts__1414485721.pdf
Chinese curriculum - http://www.ttpskg.edu.hk/it-scho ... /c___1414485286.pdf

stephanie.wu 發表於 14-11-24 08:56
崇真網頁有課程簡介, 可以睇睇:-
English curriculum - http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/fi ...
好清楚, thanks!

回覆:hedhed 的帖子

請問siblings係咪多數收?thanks!

回覆:littlelittlebe 的帖子

英普班不會另小朋友抗拒廣東話,在家咪又係bilabala...而且崇幼的普通話教學比其他學校出色的地方是在幼稚園已經開始教拼音,以我所知不少都是小一才教拼音,上到小學只是重溫及加強一下拼音訓練,好快就適應普教中。我覺得崇真不是很谷的學校,又多活動玩,好開心

回覆:littlelittlebe 的帖子

英普班不會另小朋友抗拒廣東話,在家咪又係bilabala...而且崇幼的普通話教學比其他學校出色的地方是在幼稚園已經開始教拼音,以我所知不少都是小一才教拼音,上到小學只是重溫及加強一下拼音訓練,好快就適應普教中。我覺得崇真不是很谷的學校,又多活動玩,好開心

回覆:im04cpl 的帖子

弟弟妹妹有分加,入讀機會大dd

回覆:bosophie 的帖子

可唔可以講多啲俾我地聽下呀?因為我好猶豫,唔知應唔應該轉,小女讀緊York pn.其實York都令我好滿意,唯一擔心係唔想又interview....

引用:英普班不會另小朋友抗拒廣東話,在家咪又係

英普班不會另小朋友抗拒廣東話,在家咪又係bilabala...而且崇幼的普通話教學比其他學校出色的地方是在幼稚 ...
請問佢教寫中文係咩程度?我見學券部中文好淺。

回覆:崇真國際班課程

幼稚園英普部係可以升小學英文部,到考小學填表時揀就可以,講多小小我自己覺得學校一d都晤商業,所有自費活動你上晤上都得,學校晤會晤高興,我小朋友呢3年喺崇真讀得好開心

引用:幼稚園英普部係可以升小學英文部,到考小學

原帖由 pochacco_ch 於 14-11-24 發表
幼稚園英普部係可以升小學英文部,到考小學填表時揀就可以,講多小小我自己覺得學校一d都晤商業,所有自費 ...
請問你小朋友讀主流定英普班?想問下學校有冇默書考試架?

回覆 pochacco_ch 的帖子

你好!請問英普班是否中文用普通話授課的?
數學是用什麼語言教?
謝謝分享

回覆:Evelyn_w 的帖子

中文用普通話,其他英文教。

‹ 上一主題|下一主題