用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實係維記讀PN的小朋友,多唔多係升K1時轉去D龍校? ...
go

其實係維記讀PN的小朋友,多唔多係升K1時轉去D龍校? [複製鏈接]

其實係維記讀PN的小朋友,多唔多係升K1時轉去D龍校?另外升小學時,多數會入local 定international school?

3    0    0    0

回覆:其實係維記讀PN的小朋友,多唔多係升K1時轉去D龍校?

我女兒讀英普 pn, 大部份上 intl school 所以 k2 至走

引用:我女兒讀英普+pn,+大部份上+intl+school+所

原帖由 kittyland06 於 14-11-22 發表
我女兒讀英普 pn, 大部份上 intl school 所以 k2 至走
想問通常去邊間IS多?你女兒係邊間Vic campus?

引用:我女兒讀英普+pn,+大部份上+intl+school+所

原帖由 kittyland06 於 14-11-22 發表
點解 k2 先走?

回覆:都敏俊C 的帖子

intl school 3 歲係 nursery, 4 歲先係 k

回覆:其實係維記讀PN的小朋友,多唔多係升K1時轉去D龍校?

我们也是PN 学生,虽然有报龙校K1,但也要看最后是否AM offer, 否则我们会留在维记,起码英语环境好,女儿又中意,学校又干净,小一也会选本地学校,其实维记每个campus, 都有统计K3毕业生升小学校,大部分都是升本地小学。

引用:我们也是PN+学生,虽然有报龙校K1,但也要

原帖由 怀妈妈新手 於 14-11-22 發表
我们也是PN 学生,虽然有报龙校K1,但也要看最后是否AM offer, 否则我们会留在维记,起码英语环境好,女儿 ...
唔知多唔多人k2走去IS呢?

我囡已畢業,我唔覺大部份去IS, 反而係大部分去local,  亦唔係個個都有 apply VSA, 我囡去到K3時每班仍大約有25人,我囡身邊d同學亦冇人k3去IS.  當然一定有人升IS, 但絕對係小部分

怀妈妈新手 發表於 14-11-22 15:04
我们也是PN 学生,虽然有报龙校K1,但也要看最后是否AM offer, 否则我们会留在维记,起码英语环境好,女儿 ...

K3 唔會有大多學生升IS, 因為多數 K2 升K3 前已經走了, K3 = G1 in IS. 所以K3畢業的小朋友多數會上local school.

再者, 如果你有留意, 多數K2 班數會多過K3, 縱然每班人數差不多都係25-30人.  
‹ 上一主題|下一主題