用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田迦南升學或者教學評價如何?
go

藍田迦南升學或者教學評價如何? [複製鏈接]

請問大家有無藍田迦南的升學資料或教學情況,如語境等,可否分享一下?

3    0    0    0

引用:請問大家有無藍田迦南的升學資料或教學情況

原帖由 Blessingykll 於 14-11-21 發表
請問大家有無藍田迦南的升學資料或教學情況,如語境等,可否分享一下?

...
我都想知

回覆:藍田迦南升學或者教學評價如何?

I want to know too, push

回覆:little12 的帖子

Sept girl , got am offer, want to know more too

我bb都收到offer, 好想知多啲資料

請問有冇mama 知

英文學唔學到native tone?

一間中英普都平衡兼顧既學校. 不會過份偏重某種語言, 我覺得小朋友上小學應該唔會對某種語言感到吃力.

引用:一間中英普都平衡兼顧既學校.+不會過份偏重

原帖由 smrtkt 於 14-11-22 發表
一間中英普都平衡兼顧既學校. 不會過份偏重某種語言, 我覺得小朋友上小學應該唔會對某種語言感到吃力.

...
簡介會個日校長話佢地每種語言都會平均教導,強調課程銜接小一絕對無問題,我聽完都放心

請問平田救世軍月同籃田迦南點揀好?

引用:請問平田救世軍月同籃田迦南點揀好?

原帖由 idylung 於 14-11-22 發表
請問平田救世軍月同籃田迦南點揀好?
一定迦南

Agree 一定揀迦南

我女讀緊迦南N班,個班主任好細心,間學校環境好好,除了學費,無其他雜費,茶點吃的食物都唔錯,所有東西都係學校準備晒,不用家長煩。

回覆:siumiu2009 的帖子

請問有外籍老師教英文及國語嗎?一個星期會有幾多時間上外語堂?
唔好意思,還想問在那裏可找到升小學情況的资料呀。
謝謝

引用:請問有外籍老師教英文及國語嗎?一個星期會

原帖由 little12 於 14-11-23 發表
請問有外籍老師教英文及國語嗎?一個星期會有幾多時間上外語堂?
唔好意思,還想問在那裏可找到升小學情況 ...
你地in k個日有無聽到個老師同校長話今年個課程有d改動,會加強左普通話同數學課堂,至於NET,好似本身都有,但細節其實我有好多唔記得,你地有無印象呀?

回覆:apple_love 的帖子

但唔記得係唔係NET 及一星期有幾堂。
最記得係學校姨姨煮通粉

我面試當日對學校印象好好,我暫時聽到評價不錯,不過又聽過有人說呢間學校的老師轉得比較密。很混亂。加上升小學資料又無,唔知點同同區或者附近將軍澳區的私校比較。

每日有 Net.

k3得下午班對升小影響大嗎?同藍田think比邊間升小學好d?

回覆 C.Humphrey 的帖子

想問下,k3係全日定半日,因interview時個老師話得半日下午,但有mama同我講佢聽到老師介紹學校時講係全日.
‹ 上一主題|下一主題