用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 vs 寶血
go

玫瑰崗 vs 寶血 [複製鏈接]

兩間都am offer, 好開心但唔知點好

0    0    0    0

我和你一樣,2間都係AM offer

回覆:玫瑰崗 vs 寶血

我係am vs pm, 雖然好開心,但仲未諗掂

仲有9成學校未出 result, 最終都未必係呢兩間揀

引用:仲有9成學校未出+result,+最終都未必係呢兩

原帖由 kittyland06 於 14-11-21 發表
仲有9成學校未出 result, 最終都未必係呢兩間揀
你講得岩,不過意圖想諗清楚d,想比少一兩間留位費

Which one will you pick?  RHS or PB?

回覆:nlj1216 的帖子

Had paid both, cos I'm still gathering information of both. Most likely RHS cos I prefer more English lesson. What do u think?

rhs with primary backup & 校舍環境較好,不過寶血有學券 rhs 冇

回覆 kittyland06 的帖子

寶血已經沒有學卷了!

回覆:lcyfrankie 的帖子

我仲十五十六緊,因為rhs小學我吾太有好感,但係又鐘意rhs語境吾錯。寶血就係有教育界人士話我聽,校長郭修女教育理念好好,亦係好有良心愛心既學校,搞到我有選擇困難。最好心儀學校收我吾洗煩,發夢中

回覆:Mya1118 的帖子

我exactly好似你想法,RHS 英文好似好D,PB 今年冇學券可能會有大轉變。
胙天睇到2015-16排名,PB 上升到10, RHS 都升到39. 兩問其實好相似,中學就麻麻哋。

引用:我exactly好似你想法,RHS+英文好似好D,PB

原帖由 lcyfrankie 於 14-11-26 發表
我exactly好似你想法,RHS 英文好似好D,PB 今年冇學券可能會有大轉變。
胙天睇到2015-16排名,PB 上升到10 ...
請問可在那看到排名?thx

回覆:Maybcity 的帖子

http://www.hkpep.com/2013/yzy50.php#.VHVF1NNuvFo

2015 最具教育競爭力幼稚園排名

回覆:gillgillkwok 的帖子

我見RHS個綱頁全英文,而PB就全中文直覺RHS 好似好D。

如果睇英文堂比例,寶血好似又吾錯喎:;pppp:

其實RHS 同PB都係好學校, 環境好, 小朋友返學都好開心。 

RHS 兩日英文, 兩日普通話。英文有NET同ENGLISH老師分組教。 
另外,每星期有一堂MONTESSORI,都是NET教的。西班牙每週一堂。 

我諗RHS同PB最大分別就係RHS會比PB谷,但PB無左學卷可能會唔同。 
‹ 上一主題|下一主題