用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LB綠茵 vs 西九靈糧
樓主: oneone_wan
go

LB綠茵 vs 西九靈糧 [複製鏈接]

回覆:charlotteKei 的帖子

想請教一星期有幾多堂英文幾多堂普通話?

引用:而家用playgroup名稱上課,教k1課程的。 +

原帖由 charlotteKei 於 14-11-22 發表
而家用playgroup名稱上課,教k1課程的。
咁playgroup名義上收幾錢

回覆:eunicest 的帖子

與所公佈學費一様

引用:想請教一星期有幾多堂英文幾多堂普通話? +

原帖由 irisnmy 於 14-11-22 發表
想請教一星期有幾多堂英文幾多堂普通話?
我都唔係太清楚,淨係聽講gf英文應該多過llc,同埋gf冇廣東話。有冇媽媽知道得詳細啲?

eunicest 發表於 14-11-21 10:24
我揀靈糧只係因為近屋企,唔駛2歳人仔坐校車,但始終新校,d老師太新太young的話,驚遇到突發事件,唔夠經 ...
[size=15.4545450210571px]老師由其他分校調來的....

引用:Quote:原帖由+irisnmy+於+14-11-22+發表想

原帖由 oneone_wan 於 14-11-22 發表
我都唔係太清楚,淨係聽講gf英文應該多過llc,同埋gf冇廣東話。有冇媽媽知道得詳細啲?

...
我囝都係2012 10月b,啱係gf lb返佐3個禮拜pn班,根據所見,一班22個學生,有一個net和pth老師跟足全程,仲有一個粵語助教協助。睇到學校每週俾家長概聯繫冊記錄,英語時間大約2/3,pth1/3左右。我囝返到屋企成日自己唱歌(我未教過概),又不時講啲英文新詞,例如bubble gun, tree is tall之類。so far我都好滿意
我都有秀德k1 offer,已放棄,因為唔鍾意新校,覺得讀佢不如去sophie。我鍾意近屋企

回覆:cindywy 的帖子

請問 gf 学費係6300 x 11 定10呀?

引用:請問+gf+学費係6300+x+11+定10呀? +

原帖由 Corarale 於 14-11-25 發表
請問 gf 学費係6300 x 11 定10呀?
記得Offer裡面話學費交11個月,但係冇話明係6300

回覆:oneone_wan 的帖子

Thank you! 佢地出 offer 快嗎? in 時老師話 1 week.. 張紙寫 3 weeks.. 唔知係幾耐

引用:Thank+you!+佢地出+offer+快嗎?+in+時老師

原帖由 Corarale 於 14-11-25 發表
Thank you! 佢地出 offer 快嗎? in 時老師話 1 week.. 張紙寫 3 weeks.. 唔知係幾耐

...
我係11月1號in,5號收到offer

回覆:oneone_wan 的帖子

Got pm offer la..

引用:Got+pm+offer+la..+ +

原帖由 Corarale 於 14-11-26 發表
Got pm offer la..
Congrats!

GF (LB), school fee is not stated in their website. Is it all the same from pn to k3? How about school hour? My bb got pm pn offer. Is it for sure can promote to k1? Does anyone know? Seems the school transparency is so so.

回覆:Corarale 的帖子

我都剛收到pm  offer, 完全意料之外,因為係12月細B,interview 時都全程一舊飯咁!一定會註冊先,但係要諗吓去唔去之後嘅 York interview.

引用:我都剛收到pm++offer,+完全意料之外,因為

原帖由 HAYDEEC 於 14-11-26 發表
我都剛收到pm  offer, 完全意料之外,因為係12月細B,interview 時都全程一舊飯咁!一定會註冊先,但係要諗 ...
我都係12月細b,收到pm offer,都會留位先…當日好多細b interview, 諗住參觀下,個仔當日都冇咩表現,唔知點解收…

‹ 上一主題|下一主題