用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖約望 vs 九龍城民生(英普K1)
go

聖約望 vs 九龍城民生(英普K1) [複製鏈接]

大家有什麼意見? 我個囝囝內向慢熱。但佢in StJohannes 完全無扭計,自己入房。但in 民生則見到一半是國内人.  但STJ小學又好似沒有民生收番咁多自己幼稚園小朋友. 所以沒有太多idea.

備註:我小朋友在讀太子明慧,不錯,小朋友變得開朗了很多,講嘢多了很多

0    0    0    0

引用:大家有什麼意見?+我個囝囝內向慢熱。但佢in

原帖由 hschsc 於 14-11-19 發表
大家有什麼意見? 我個囝囝內向慢熱。但佢in StJohannes 完全無扭計,自己入房。但in 民生則見到一半是國内 ...
收先煩,ok?

回覆:聖約望 vs 九龍城民生(英普K1)

民生是校友,收的機會一半半。但St J 小班及重語境, 所以想問下其他媽媽意見呢。

有得揀,一定係MS啦!

回覆 hschsc 的帖子

一半國内人係指家長?感覺好似無甘多

可能我in係英普掛。聖約望聽聞很偏重語境,你們知否是否直升機會大d?

聽聞聖约望小學好似不太好..

引用:聽聞聖约望小學好似不太好..

原帖由 ssannie9182 於 14-11-21 發表
聽聞聖约望小學好似不太好..
yes, 好似有人講過

hi,我仔正讀SJC PN class,佢係怕羞仔,但鍾意返學,SJC語境非常好,我好滿意。有in MS 等緊result,in時感覺良好,亦好鍾意,都係收先算。

怕羞仔要多點鼓勵及照顧. 但民生係大班,民生要求小朋友自律及自讀。我都是慢熱的, 所以在民生是像個隱形人

但半龍很吸引,加上民小校風很好

‹ 上一主題|下一主題