用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 綠茵課程
樓主: kitkit100
go

綠茵課程 [複製鏈接]

引用:Quote:請問容易插班嗎?K1學費不知道多少,

原帖由 meganho 於 14-11-28 發表
_插班吾太清楚,建議隨時打去問,駁下有無人中途退學!$30XX學費,吾記得尾數?!但自動轉帳,印象中甘多年都無 ...
嘩,原來學費甘相宜架

回覆:綠茵課程

我小朋友現在讀南豐綠茵N班,各方面都好麻麻,下年K1一定轉走(已考到其他幼稚園)

引用:我小朋友現在讀南豐綠茵N班,各方面都好麻

原帖由 scorpiomandy 於 14-11-28 發表
我小朋友現在讀南豐綠茵N班,各方面都好麻麻,下年K1一定轉走(已考到其他幼稚園)

...
我小朋友一个n班……一个K1……兩个都好enjoy返学……好开心及老师都好好呀!

我個仔在mos讀k1, 開學至今老師沒有打電話比我匯報下亞仔上堂情況,就算寫手冊也沒回應,只有例牌每個月一張評估表,全是數字,寫多句comment都無。如果唔係貪佢近,相對學費ok, 學術較深,也不會考慮,現當一間學店而已,始終商業味濃。現在看看k2有沒有好選擇。

咁請問有無人知浪澄灣果間綠茵好唔好?

回覆:miutang 的帖子

我小朋友有下年k2 offer, 請問k1會教乜野?因為好多人話學術深,想知去到乜程度?是否中英都平均?
Thx

回覆:pinkkwan 的帖子

打錯,should be k1 offer, not k2

引用:打錯,should+be+k1+offer,+not+k2 +

原帖由 pinkkwan 於 14-11-28 發表
打錯,should be k1 offer, not k2
那一间K1?am or pm offer?

引用:咁請問有無人知浪澄灣果間綠茵好唔好? +

原帖由 patrick7749 於 14-11-28 發表
咁請問有無人知浪澄灣果間綠茵好唔好?
我囝返佐一個月,返到屋企成日又唱又跳,明顯比之前活潑好多。每週有聯絡冊寫當期課程內容及評語。so far我都滿意

引用:我個仔在mos讀k1,+開學至今老師沒有打電話

原帖由 miutang 於 14-11-28 發表
我個仔在mos讀k1, 開學至今老師沒有打電話比我匯報下亞仔上堂情況,就算寫手冊也沒回應,只有例牌每個月一 ...
我女兒之前讀,自己接,老師好願意多花時間傾女兒情況,我諗係你小朋友適應得好好老師先無打比你,倒不如你可以打比老師傾下。

吾,係呀,MOS分校就吾了解?!但其實有問題可以打下比老師既,可能老師都樂意分享呢!
我仲有個細既黎緊都係入南豐,所以又重返BK family 留意下, 事隔幾年,得閒我又UPDATE下大家啦!

我個小朋友讀緊n班,德育方面老師都教得幾好,宜家幫佢做完野,佢會自動講thank you,自理能力又進步左, 而佢又好鐘意返學,仲好鐘意老師

聽到正面回覆好開心, 我baby都將會入南豐,希望一切順利啦!想問綠茵升小派位如何?聽講區內小學,中學一般。

NF GF起碼一半上直資私校,其餘讀津校既,都係手持20至25分讀受歡迎谷既津校。

大抽獎或扣門都成績唔錯,網頁有資料,將軍澳區小學幾好,但中學就差小小。

唔知MOS上小如何

‹ 上一主題|下一主題