用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 綠茵課程
樓主: kitkit100
go

綠茵課程 [複製鏈接]

回覆:meganho 的帖子

請問南豐綠茵面試點考?今個星期六要去in k1,多謝!

引用:請問南豐綠茵面試點考?今個星期六要去in+k

原帖由 clingy 於 14-11-25 發表
請問南豐綠茵面試點考?今個星期六要去in k1,多謝!
請问報左南豐綠茵k1上午、下午定係全日班?

回覆:kwanym 的帖子

係報明年半日班,但前台話應該上午班無位了,太遲交表

回覆:綠茵課程

請問冇無人知浪澄灣既綠茵課程如何?升傳統學校ok嘛?因小一多以廣東話面試,怕綠茵小廣東話,影響小一面試。另外,多默書測驗嘛?屬於谷類型嘛?紀律德育方面既培養又如何?thx

引用:請問冇無人知浪澄灣既綠茵課程如何?升傳統

原帖由 patrick7749 於 14-11-25 發表
請問冇無人知浪澄灣既綠茵課程如何?升傳統學校ok嘛?因小一多以廣東話面試,怕綠茵小廣東話,影響小一面試 ...
K2下學期學始中英默,是簡單的,但都要溫習。

引用:係報明年半日班,但前台話應該上午班無位了

原帖由 clingy 於 14-11-25 發表
係報明年半日班,但前台話應該上午班無位了,太遲交表
我相信下年K1只有下午班位……因为好多今年pn小朋友都waiting 升K1的上午班位

引用:綠茵集團是約克集團的分支,兩個集團都對準

原帖由 宏心 於 14-11-25 發表
綠茵集團是約克集團的分支,兩個集團都對準家長求分數的心態,重學術輕德育。家長付鈔前宜弄清楚自己需要, ...
重學術,輕德育呢句,作為前用家,好有同感。

我都係用家,又吾覺小朋友德育差咼, 只係大部份小朋友都吾怕羞,主動D,屬本地化左既國際學校, 又點可以要求好似傳統鴨仔甘呢?如果要企定定排隊吾出聲既小朋友,個人不推介綠茵!

回覆:winnieng9655 的帖子

請問你讀邊間綠茵?

引用:我都係用家,又吾覺小朋友德育差咼,+只係大

原帖由 winnieng9655 於 14-11-26 發表
我都係用家,又吾覺小朋友德育差咼, 只係大部份小朋友都吾怕羞,主動D,屬本地化左既國際學校, 又點 ...
讚成……綠茵也有德育課的

綠茵集團是約克集團的分支,兩個集團都對準家長求分數的心態,重學術輕德育。家長付鈔前宜弄清楚自己需要, ...
Oh是真的嗎?我與綠茵相處多年(家人的小朋友)現在才知道。

回覆:kitkit100 的帖子

請問有無mso分校mama可以分享下

小朋友係南豐分校讀,每月有德育主題鼓勵家長也參與!不過完全無聽過係同YORK同集團!

宏心 發表於 14-11-25 22:13

邊度聽番黎架?

我女兒同屋企附近街坊讀mos GF, 德育好ok,學費相宜喎。至於個老闆,唔知有幾多個啦,我n年前一個舊同事爸爸係其中一個老闆,同約克無關。

引用:Quote:原帖由+patrick7749+於+14-11-25+發

原帖由 SKB 於 14-11-25 發表
K2下學期學始中英默,是簡單的,但都要溫習。
請問知道英文書是用那個出版社呢?

回覆:綠茵課程

Reading tree

請問容易插班嗎?K1學費不知道多少,有雜費收嗎?

_插班吾太清楚,建議隨時打去問,駁下有無人中途退學!$30XX學費,吾記得尾數?!但自動轉帳,印象中甘多年都無加過!雜費係半年一次書簿及茶點約$2XXX, 中途除旅行外無特別費要交!

我是mos用家,囝囝非常喜歡返學,學術夠,每年有評估數次,囝囝由以前怕怕醜醜到現在敢在外人面前念普通話詩歌,英文唱和講都比以前大膽和流利,實在是gf的耐心教導所得。
‹ 上一主題|下一主題