用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 綠茵課程
go

綠茵課程 [複製鏈接]

想問綠茵注重英文之外對中文或其它方面的培養係點,多5多咩其他參觀活動,對德育培養又點,小朋友5知返學又開5開心喇?
[img]http://www.baby-kingdom.com/static/image/common/mobile_v1.gif[/img]
   6    0    0    0

回覆 kitkit100 的帖子

開心,但去到K2中英數都深,上小一絕對OK。

引用:回覆+kitkit100+的帖子 開心,但去到K2中英

原帖由 SKB 於 14-11-18 發表
回覆 kitkit100 的帖子

開心,但去到K2中英數都深,上小一絕對OK。
你好,請問你小朋友讀那間gf

小朋友返得開心, 至於學術方面,我本人都覺得深...功課都唔少, 希望真係會慢慢令小朋友習慣多功課, 上小學冇咁辛苦啦

引用:小朋友返得開心,+至於學術方面,我本人都覺

原帖由 熊兔B 於 14-11-18 發表
小朋友返得開心, 至於學術方面,我本人都覺得深...功課都唔少, 希望真係會慢慢令小朋友習慣多功課, 上小學冇 ...
你好,請問你小朋友讀邊間gf , k 1 嗎

回覆 leungmay000 的帖子

TKO K2

TKO NF CAMPUS.

回覆:綠茵課程

有無人知道常寧道那間同南豐那間有沒有分別呢?

南豐舊常寧新,獨立行政,不同校長學費語言,建議可先了解兩間

引用:想問綠茵注重英文之外對中文或其它方面的培

原帖由 kitkit100 於 14-11-18 發表
想問綠茵注重英文之外對中文或其它方面的培養係點,多5多咩其他參觀活動,對德育培養又點,小朋友5知返學又 ...
我小朋友讀過PN, 現在K1去左第二間。論課程,綠茵涵接小一絕對Ok, 但德育方面,我覺得唔夠。

引用:Quote:原帖由+kitkit100+於+14-11-18+發表

原帖由 SS0512 於 14-11-19 發表
我小朋友讀過PN, 現在K1去左第二間。論課程,綠茵涵接小一絕對Ok, 但德育方面,我覺得唔夠。

...
請問邊間?同埋可舉例嗎?

回覆:Cheesepop 的帖子

常寧。例如小朋友爭野玩,老師只是分開佢地,沒有講多兩句,教他們這是不對,或者了解件事,叫小朋友say sorry之類。這是我親眼見,或者老師平時有處理,咁啱果次冇掛。

回覆 Cheesepop 的帖子

可能唔同老師啦,我個囡囡做錯事都有講SORRY! 有時都講THANK YOU,YOU ARE WELCOME~~

我小朋友在南豐PN,內地國語先生有經驗,帶住個net,咁就出問題了,什麼都是國語先生主導,連教小朋友面對事情都用中國式方法⋯⋯我小朋友在現在一些學校學到的事也沒表現出來,相反性格行為差了⋯⋯今年我轉回本地班了!
所以如注重他們學術,不如注重德行的培育!

引用:南豐舊常寧新,獨立行政,不同校長學費語言,

原帖由 29102011 於 14-11-19 發表
南豐舊常寧新,獨立行政,不同校長學費語言,建議可先了解兩間
不同語言?常寧那間2/3是英文,1/3普通話,請問南豐呢?

引用:我小朋友在南豐PN,內地國語先生有經驗,帶

原帖由 chungayu2 於 14-11-21 發表
我小朋友在南豐PN,內地國語先生有經驗,帶住個net,咁就出問題了,什麼都是國語先生主導,連教小朋友面對事 ...
下,甘慘的⋯⋯⋯

回覆 zebrabb 的帖子

南豐PN學校說是兩話各一半時間!

引用:回覆+zebrabb+的帖子 南豐PN學校說是兩話

原帖由 chungayu2 於 14-11-22 發表
回覆 zebrabb 的帖子

南豐PN學校說是兩話各一半時間!
謝謝

我小朋友在現在一些學校學到的事也沒表現出來,相反性格行為差了⋯⋯今年我轉回本地班了!

我諗個別小朋友有不同!我小朋友上年在南豐畢業,現在小學適應得好好!好多舊家長朋友仲有聯絡,也很感激綠茵培育!普通話老師確實好有經驗,但上到K1開始由廣東話同外籍老師做班主任,普通話會教埋中文課程。功課也較多的,但活動教學,成日出街參觀,最深印象係每個學期有一個月無書,當初好擔心課程跟吾上主流,但原來個個月會學D特別主題,學校比家長去睇表演,入課室參觀,我個女超期待!真心入來分享,不喜勿插!

回覆:綠茵課程

請問容易插班嗎?K1學費不知道多少,有雜費收嗎?

‹ 上一主題|下一主題