用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小小科學家
樓主: creamychoy
go

小小科學家 [複製鏈接]

請問係邊間出版社?我已訂了一年、都準時寄到我屋企、又剛剛同佢地續了新一年!但佢地又冇call過我sell 我喎!我嗰間係利X教育香港有限公司

小小科學家是有趣的書,不果訂來年的期刊就有心理準備要追脫期,有時會一次過寄上幾本,也會有機會寄上重覆的,打電話去次次唔同人接,又要重頭說一次,都幾煩.

鬼叫呀仔喜歡看.最好訂上年的完整一set,就不用煩.

回覆:missshasha 的帖子

利x是無問題的,有問題嗰間叫日X

helenli 發表於 14-11-21 03:51
利x是無問題的,有問題嗰間叫日X

thx!

SL1654 發表於 14-11-19 23:27
我都有試過脫期,阿囡好鍾意睇,日日check住個信箱。於是打電話去問幾時有,佢話總知暑假前會寄哂比你。咁 ...
你個情況同我一樣呀, 只係我在書展買, 去年書展買個兩套共20本, 都好快送來我家(又係冇事先通知).咁今年書展咪再訂囉, 在書展只拿到兩本書(第21,22期), 當時說第23,24期會在書展後一個月內寄來, 其餘的會每月寄一本.... 但我催左好多次, 佢地放左幾次飛機, 在9月尾時先收到兩本, 到現在又冇晒聲氣, 比左10本錢(另話會送2本舊), 到現在只收到4本.
都唔知佢地會唔會冇書再比我, 我明年一定唔會再訂.

回覆:可樂~ 的帖子

我係今年六月初係屋企附近既細書展訂,訂果時話暫時檔口無咁多,俾得幾本我,話其他果啲會三星期後寄黎屋企。之後當然乜都收唔到,到八月初時突然收到幾本。到八月尾打去問話船遲左九月先有。

等到十月都收唔到,就再打去問,今次又話我張單唔啱,又乜又乜,又話我訂果啲新加坡未出喎,係最新既,要一個月先出一本,話月尾先會寄。

好啦!等到依家十一月尾都係乜都無。。。。。

引用:之前訂左小小科學家,總有幾期未收到,之前

原帖由 creamychoy 於 14-11-18 發表
之前訂左小小科學家,總有幾期未收到,之前追過幾次,最近搵唔到人,網頁都無埋,有無人知係咪執左? ...
哩間野,講起就嬲。我遇到的問題,同你遇到的一樣。每次打去追,總是你急佢唔急,又唔覺得自己做錯有問題,仲癩話係職員入電腦唔小心,無紀錄,又話後生仔(職員)無心機做之類...... 但到了差不多尾期,奪命追魂call咁,不停電話到,又好有誠意、禮貌咁sale你續購。我今次真係唔會再幫襯,連電話都唔聽。咁做生意,真係趕客

‹ 上一主題|下一主題