用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小小科學家
go

小小科學家 [複製鏈接]

之前訂左小小科學家,總有幾期未收到,之前追過幾次,最近搵唔到人,網頁都無埋,有無人知係咪執左?
   0    0    0    0

creamychoy 發表於 14-11-18 12:30
之前訂左小小科學家,總有幾期未收到,之前追過幾次,最近搵唔到人,網頁都無埋,有無人知係咪執左? ...
Wearing grass???

silvia_ng    發表於 14-11-18 15:27

回覆:creamychoy 的帖子

請問係邊間公司?

係呀!我都有d懷疑,我女訂咗Young Scientists ,一直無收到,個幾月前比咗2期舊雜誌,話有事delay,但到而家都無聲氣。

如果執都好可惜,因為幾好睇...

引用:係呀!我都有d懷疑,我女訂咗Young+Scienti

原帖由 Jane1983 於 14-11-18 發表
係呀!我都有d懷疑,我女訂咗Young Scientists ,一直無收到,個幾月前比咗2期舊雜誌,話有事delay,但到而 ...
之前買過一年過期雜誌,間公司有點煩,常常叫我繼續訂,但我不太喜好漫畫式,內容亦不吸引,間公司做唔惦唔出奇。

回覆 小玲 的帖子

我地通過學校訂,仲未有通知。
真係一個個人心水,我女小一,睇到咭咭笑,我陪佢睇都吾悶。執咗要搵過另外一本都煩,收過National Geo kids的增閱本,覺得吾夠Young Scientists好睇。

引用:之前訂左小小科學家,總有幾期未收到,之前

原帖由 creamychoy 於 14-11-18 發表
之前訂左小小科學家,總有幾期未收到,之前追過幾次,最近搵唔到人,網頁都無埋,有無人知係咪執左? ...
我仲諗住續訂添,怪唔得呢排唔見打電話黎不過我囡又係好鐘意睇,小二睇到小三,成曰叫我快D訂新一期,而家又要另覓目標比佢,煩

引用:回覆+小玲+的帖子 我地通過學校訂,仲未有

回覆 小玲 的帖子

我地通過學校訂,仲未有通知。
我個仔都睇到咭咭笑,可能我自己唔鐘意睇。我每次經過他們的counter,佢哋都sell 我Singapore 好hit,但一年過後,我留意到冇乜新的version,賣嚟賣去也是前一年見到的雜誌,所以我覺得間公司古怪。
同埋我唔鐘意佢哋sell書手法,我唔信唔睇佢會有什麼大的損失。

回覆:creamychoy 的帖子

我問了行內人士,佢地話執粒就未必,但呢間嘢只得一個員工,客人收唔到書已經唔係第一次發生。公司同時又經營補習社等其他業務,所以好忙喎。不過如果好耐都收唔到書,又聯絡唔到佢地,懷疑行騙就惟有報警求助啦。

回覆 小玲 的帖子

Hard sell係煩,但尼本如果無左,又要搵過另一本,可能一樣甘pushy。
難得佢鍾意睇呀

引用:回覆+小玲+的帖子 Hard+sell係煩,但尼本

回覆 小玲 的帖子

Hard sell係煩,但尼本如果無左,又要搵過另一本,可能一樣甘pushy。
試下數學與科技,我個仔(高小)近期鐘意睇。

回覆 小玲 的帖子

謝謝,希望佢吾係執啦。

回覆:小小科學家

引用:Quote:原帖由+Jane1983+於+14-11-18+發表回

原帖由 小玲 於 14-11-18 發表
試下數學與科技,我個仔(高小)近期鐘意睇。
在哪裡訂?

回覆:小小科學家

難怪等咗幾個月都未有新一期到,我囝囡好鐘意睇

回覆:NT-1 的帖子

我以前都有訂 young scientist, 現在轉睇 science adventure,每月都準時收到。

引用:Quote:原帖由+小玲+於+14-11-18+發表試下數

原帖由 yslysl 於 14-11-18 發表
在哪裡訂?
是XX數學與科技,ok便利店、7仔有售。雜誌內頁有訂購表,訂一年或兩年不是便宜很多。
有興趣的話,圖書館也可以看看。

大家唔駛擔心,正當奇怪9月經學校訂但11月都未收到書之際,尋日已經call左我,但好奇怪,原本我係訂第二級20-30期,每月一本寄去我屋企,但佢話d書唔夠派,"通知"我會寄10-20期分兩個月寄哂俾我,理由係佢地forcast做錯左,星加坡寄少左書,我話咁呢個唔係我問題,無理由要我suffer,講講下唔對路,費事寄寄下又唔寄俾我,唯有應承佢....

其實我唔係第一次訂,前年已經訂左一年,成日唔準時寄出,不過無計,阿仔好鐘意睇,但我訂埋今次就唔會再訂了,估唔到佢越做越差.....

我都起書展訂左Young Scientist, 我吹左好多次, 而家先收到2本。我想問問訂過既JM, 其實係咪應該每個月會收到一本呢, 我都比佢搞到亂曬
小青蛙部屋(ken媽)

我都有試過脫期,阿囡好鍾意睇,日日check住個信箱。於是打電話去問幾時有,佢話總知暑假前會寄哂比你。咁都得。自始以後,唔會訂,只買現貨。有一次係商場roadshow counter 買,以為有現貨,比哂錢,先同我講攞得兩本,其他會送去我屋企,都出事,送貨前無通知,突然有個人打嚟話有冇人收貨,我問你送咩比我,個送貨唔知自己送咩,我話我唔會收,唔知你送咩比我,個送貨重話我距收。嬲到爆。貼錢買難受。
‹ 上一主題|下一主題