用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細B 係咪好難有AM offer? 要等人唔註冊先有得執死雞? ...
go

細B 係咪好難有AM offer? 要等人唔註冊先有得執死雞? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

我都想知

回覆:細B 係咪好難有AM offer? 要等人唔註冊先有得執死雞?

唔係,我仔是細b,全部都是am offer, 主要係睇interview 表現

回覆:細B 係咪好難有AM offer

点解咁問呢?學校會特登放大B讀am,細B讀pm?

回覆 Read 的帖子

我見身邊既細B 暫時全部都係得PM offer

睇你考咩學校, 有D學校例如YORK, 啟思附幼, 佢地細B都會有AM OFFER, 據聞早IN就有 (我仔當年以超細B去考, 兩間都有AM, 但我地好早入表好早IN).

我覺得睇表現,我個女10月b,今日已收到am offer,我係in得晏同遲交form果批,我覺得in咩時間無咩關係

引用:如題

原帖由 piggymonkey 於 14-11-17 發表
如題
我女大b,n 班係om,後黎聽老師講專登擺d大b響下午, 溝均下

回覆 ferferfer 的帖子

有d 咁既事? 你邊間?

基本上絕大部分學校係傾向收大B (除非大B當日面試表現不及細B), 因大B真係pick up得快D, 無論自理定係學術上。學校如果想收多D大B, 而大部分家長又prefer am offer, 就會將am offer優先俾左大B先, 吸引多D大B accept offer, 有剩先俾細B。
以上係我和身邊朋友經驗分享後得出o既意見。

回覆:細B 係咪好難有AM offer? 要等人唔註冊先有得執死雞?

我女做超細b插班,學校係預留下午班比超細b。

我仔係龍 b 10月,都有2間收左,期實係睇 interview表現多

我女係超細b 兩間offer都係am 應該係睇面試表現

我覺得冇關係嘅…睇interview表現同老師們感覺居多………

我女都係10月b,今日剛收到第一間interview嘅學校am offer

回覆:piggymonkey 的帖子

我都覺得系睇interview表現, 暫時有兩個am offer,  11月b

我覺得係睇面試表現收生, 然後分申請表 AM/PM 學生, 跟住再由 AM/PM 細分有無讀過N班, 因為讀過N班上AM 會比沒讀過的較易適應, 然後再安排一班裏面大B細B 各一半

你地既細b好叻呀,咁多am offer, 可否分享下有冇上堂?點樣trainup?

我個11月b都收到第一封回音,仲要係am offer
好感動!

引用:我個11月b都收到第一封回音,仲要係am+offe

原帖由 megumiyu 於 14-11-19 發表
我個11月b都收到第一封回音,仲要係am offer
好感動!
Me too. 12尾超細b, 剛收到k1am offer!!

‹ 上一主題|下一主題