用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細B IN N 班不愉快經歷
樓主: mamahahaha
go

細B IN N 班不愉快經歷 [複製鏈接]

回覆:細B IN N 班不愉快經歷

其實去in都講運氣,我個一月大B,怕醜去in唔敢講野,正因為是大B老師expect佢要講早晨、謝謝,bye bye,結果幾乎全軍覆沒,d老師語氣上好似覺得佢啞既咁,只有一間pm offer,事後回顧,收pm果間係爸爸陪佢入去,有一半時間喊住叫媽咪,可能因為咁老師知佢唔係啞,起碼表達到想搵媽咪所以收左!
問過教幼稚園的朋友,佢話唔講野(原句:語言表達唔得)係唔會收,果刻我覺得灰爆。有朋友細B見人會主動揮手hi,走時笑咪咪bye bye,有幾個offer。我自問無能,開發唔到阿囡呢d性格。

回覆 mamahahaha 的帖子

我對8月孖B見左好多間都係未有offer, in到好灰呀, 有時真係想問點解搵個幼稚園學位都咁難

monlingling 發表於 14-1-2 10:00
其實去in都講運氣,我個一月大B,怕醜去in唔敢講野,正因為是大B老師expect佢要講早晨、謝謝,bye bye,結 ...
同意,我地係中b,笑多d,say hi 已經有分,老師要求低好多。

除咗年紀大細, 我諗小朋友當時心情/狀態都好有關係. 就算响屋企成日講嘢, 一去到陌生地方就唔肯出聲......
‹ 上一主題|下一主題