用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山綠茵Vs康傑
樓主: kitkit100
go

馬鞍山綠茵Vs康傑 [複製鏈接]

引用:唔知+Greenfield+升小/叩門+成績如何

原帖由 poonmc 於 14-12-03 發表
唔知 Greenfield 升小/叩門 成績如何
我認識2個今年小一,一個自行入沙呂,父母話現在小朋友好ok適應小學好好,語言基礎好好。另一個,有私小offer做backup, 抽入4寶,叩5中4,中咗沙崇,簫漢森,ma on Shan hay nien , ma on Shan ling liang,個小朋友一樣小一適應得唔錯,媽媽話滿意。德育一樣有,小朋友守規矩ok。

Thx ozoz

回覆 ozoz 的帖子

綠茵 , 小朋友的中文能力跟得上小學嗎?

本人擇康傑, 綠茵和樂基, 康傑waiting, 綠茵巳留位, 樂基等result,

好大機會讀綠茵, 知道英文無問題, 但中文能力又如何?

德育方面, 他們有什麼活動/課程?

引用:回覆+ozoz+的帖子 綠茵+,+小朋友的中文能

原帖由 2012sum 於 14-12-05 發表
回覆 ozoz 的帖子

我朋友女兒gf 之後今年沙呂p1,各方面都好ok,中英數普常全部ok,佢無出去補習。德育都好呀,個小朋友有愛心又守規矩。課外活動,有手工,體操,英文,普通話朗誦etc學術同玩乜都有d可以選擇。

引用:回覆+ozoz+的帖子 綠茵+,+小朋友的中文能

回覆 ozoz 的帖子

更正小小,課外活動係k2另外自費,不過價錢相宜,出面學唔會咁平。朋友女兒參加交通安全隊,晤知現在重有冇。課程方面,我女讀咗幾個月pn而已,只可以講滿意,教佢守規矩排隊自理,唱歌,2文3語小小數概。

回覆 ozoz 的帖子

非常多謝你的資料.

除了中文, 普通話外, 其他是否用英文教?

引用:回覆+ozoz+的帖子 非常多謝你的資料.除了

回覆 ozoz 的帖子

非常多謝你的資料.
Pn 每日廣東話英文普通話,大約70%在校時間係英文溝通,班主任1net 1 local, net甚至會帶小朋友去洗手間。聽說k2現在係全英普,詳情唔清楚,我女已經去咗另一間學校了。

回覆 ozoz 的帖子

為何要轉校呢?

引用:回覆+ozoz+的帖子 為何要轉校呢?

回覆 ozoz 的帖子

為何要轉校呢?
做超大入咗更心儀,我大女畢業間幼稚園,我好清楚個課程同我理念好㚒,希望细女都喺呢間畢業。我並非覺得gf唔好,多得gf幫我細女打語文底同埋學到規矩禮貌。

回覆 ozoz 的帖子

恭喜!!

講唔得轉了那間?

回覆 ozoz 的帖子

其實爸爸媽媽英文差系唔系𣎴能讀綠茵?

引用:回覆+ozoz+的帖子 其實爸爸媽媽英文差系唔

原帖由 Hoilxt 於 14-12-05 發表
回覆 ozoz 的帖子

其實爸爸媽媽英文差系唔系𣎴能讀綠茵?
唔係呀,阿女教返我,幾好呀

回覆 ozoz 的帖子

‹ 上一主題|下一主題