用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山綠茵Vs康傑
樓主: kitkit100
go

馬鞍山綠茵Vs康傑 [複製鏈接]

回覆:emiliarabbit 的帖子

Sorry , 我因為想快同直接講出黎,所以冇諗過原來要咁正統係討論區顧慮埋gramma 的,希望唔好因為我冇注意文法而影響greenfield形象啦

引用:Sorry+,+我因為想快同直接講出黎,所以冇諗

原帖由 miniho 於 14-11-15 發表
Sorry , 我因為想快同直接講出黎,所以冇諗過原來要咁正統係討論區顧慮埋gramma 的,希望唔好因為我冇注意 ...
哎呀手快又打錯grammar 個字啦,希望JM唔好介意我spelling 錯啦

HaHa,大家5洗咁認真

引用:My+daughter+is+studying+in+greenfield+pn

原帖由 miniho 於 14-11-15 發表
My daughter is studying in greenfield pn class now, I am sorry that I dun think greenfield is dirty, ...
你會直升k嗎

回覆:leungmay000 的帖子

會呀,放棄Greenfield都會唔捨得因囡囡好鐘意呢間學校,除非我超心儀果2間收我啦!
所以我好希望學校可𨍭上午比我,不過上星期收通告交留位都係比番K1pm我

引用:會呀,放棄Greenfield都會唔捨得因囡囡好鐘

原帖由 miniho 於 14-11-16 發表
會呀,放棄Greenfield都會唔捨得因囡囡好鐘意呢間學校,除非我超心儀果2間收我啦!
所以我好希望學校可&#16 ...
應該n升k ,可以轉am , 因為佢有收外面in小朋友am , 你再問下

引用:會呀,放棄Greenfield都會唔捨得因囡囡好鐘

所以我好希望學校可&#16 ...
你個女係咪細b

請問GF全曰几班?

大家都係緊張小朋友, 過來人好心來分享自己的經驗, 大家寫既comment, 明咪得囖 :) .

回覆 kitkit100 的帖子

我以爲GF K3才有全日? 如果唔啱, 請賜教 :)

我唔知啊,K3先有全曰?

回覆:leungmay000 的帖子

Leungmay 我囡係1月大B,學校留位費通告告知我小朋友升上k1pm,其實我由上年收到offer到開學到而家岩岩交留位費寫左8封信有多,家長會時校長有同我地講過如果想K1轉上午,開學時就盡快交信比佢,first come first serve 所以我同幾個下午班家長都有交信,唔知佢地會點處理,希望最後可成功轉上午啦

回覆:wanana 的帖子

我記憶之中全日好似得幾個位,不過我唔肯定

引用:大家都係緊張小朋友,+過來人好心來分享自己

原帖由 wanana 於 14-11-16 發表
大家都係緊張小朋友, 過來人好心來分享自己的經驗, 大家寫既comment, 明咪得囖 :) .
...
係啊,因為我上年都同樣有你地現在對greenfield的疑惑同選校15,16感覺,希望資料可幫到你地啦

miniho 多謝你 ge info. thx

引用:Quote:原帖由+wanana+於+14-11-16+發表大家

係啊,因為我上年都同樣有你地現在對greenfield的疑惑同選校15,16感覺,希望資料可幫到你地啦

...
Minho,多謝你的分享。我小朋友有下年n班offer,我想知多少少

綠茵令我最猶豫係因為校舍偏細,請問小朋友活動多嗎?我仔比較活躍,學校會唔會比較要守規矩傳統d?另外,請問學校有教phonics嗎?

謝謝你

引用:Quote:原帖由+wanana+於+14-11-16+發表大家

...
Minho,多謝你的分享。我小朋友有下年n班offer,我想知多少少

綠茵令我最猶豫係因為校舍偏細,請問小朋友活動多嗎?我仔比較活躍,學校會唔會比較要守規矩傳統d?另外,請問學校有教phonics嗎?

謝謝你

引用:Quote:原帖由+miniho+於+14-11-16+發表係啊

原帖由 paris308 於 14-11-18 發表

綠茵令我最猶豫係因為校舍偏細,請問小朋友活 ...
岩岩先睇到你msg, haha for 我我覺得校舍Ok既唔算太細,佢地每日番到學校會排隊出課室同去大堂同其他班一齊唱歌,另外無論佢地去邊都會一路排隊行一路唱歌,就算去完音樂室都會唱goodbye music room,每逢星期二,四著運動服,星期二有一堂體操堂,同老師言談間知道佢地會唱歌跳舞,阿囡成日同我講踩單車,Sir滑梯,至於有冇phonic 我地番左3個月係末有,不過已教到L(唔好意思我之前記錯話教到n)每個字母都有3個生字附圖,我記得開學前校長話有phonic ,不過我唔太記得佢講係n班定升k教,所以我唔肯定答你

唔知 Greenfield 升小/叩門 成績如何
‹ 上一主題|下一主題